Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dunia

Guru Denda Pelajar Squad 200 Kali Hingga Rosak Buah Pinggang

Baru-baru ini, kecoh di media sosial seorang remaja lelaki yang dikenali sebagai Liu mengalami kerosakan buah pinggang selepas guru denda pelajar squad sebanyak 200 kali  dan berlari mengelilingi sekolah di wilayah Hunan, China.

Menurut laporan Tribun News, pelajar yang berusia 14 tahun itu dikenakan hukuman tersebut gara-gara bersembang di kelas ketika sesi pengajaran dan pembelajaran.

Difahamkan, kejadian tersebut berlaku di Sekolah Menengah Quantang daerah Changsha di Kota Jingzhou, Ningxiang, wilayah Hunan.

Guru denda pelajar squad

Artikel lain: Guru Parah Ditetak Pelajar, Tak Terima Dapat Markah Peperiksaan Teruk

Advertisement. Scroll to continue reading.

Bagaimanapun, Liu telah mengalami sakit pada ototnya dan sukar berjalan selepas melakukan 200 kali senaman cangkung selepas membuat senaman tersebut.

Apa yang lebih memeranjatkan, Liu mengalami kencing berwarna teh malah dia diminta untuk membuat latihan berlari oleh gurunya meskipun masih belum pulih.

Liu telah pengsan selepas membuat enam pusingan larian dan pihak sekolah menelefon ibu pelajar tersebut untuk menjemput pulang ke rumah.

Gambar hiasan

Advertisement. Scroll to continue reading.

Ibunya kemudian membawa Liu ke Hospital Rakyat Ningxiang selepas mendapati anaknya itu kencing berdarah.

Hasil pemeriksaan mendapati Liu dalam keadaan kritikal dan dirawat di unit rawatan rapi (ICU), dengan risiko buah pinggang remaja itu kemungkinan gagal berfungsi jika lewat sejam.

Doktor turut memberitahu Liu berkemungkinan meninggal dunia jika terlewat mendapatkan rawatan akibat buah pinggang gagal berfungsi.

Gambar hiasan

Advertisement. Scroll to continue reading.

Liu telah dirawat selama seminggu di hospital tersebut dan Biro Pendidikan Kota Ningxiang sudah membuat permohonan maaf kepada keluarga Liu malah akan menanggung segala perbelanjaan di hospital.

Sumber: Tribun News

+ posts

Nur Ain
Ditulis oleh Nur Ain

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Filem

Datuk Sarimah Ahmad, 82, rayu kepada penerbit terkenal untuk kembalikan semula pita asal empat filem hasil karyanya yang diambil sejak 36 tahun lalu sebelum...

Sosial

Sejak beberapa tahun lalu, nama Mawla Amin yang dikatakan ulama besar dari Maghribi telah menjadi bualan di media sosial apabila mengunjungi Malaysia serta mendapat...

Lokal

Seorang penjawat awam maut jatuh tingkat 21 di sebuah kondominum di Kuala Lumpur dipercayai pernah  menerima Anugerah Khidmat Cemerlang sepanjang perkhidmatannya. Kredit foto: Facebook...

Filem

Penulis Zabidi Mohamed mendakwa filem La Luna ada unsur penghinaan Islam selepas kini ditayangkan di platform Netflix. Filem La Luna Ada Unsur Penghinaan Islam...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.