Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lokal

Gangguan Air Pulau Pinang Tamat, Pulih Mengikut Jadual Ditetapkan

Masalah gangguan bekalan air Pulau Pinang berjaya dipulihkan secara keseluruhan mengikut jadual ditetapkan oleh Perbadanan Bekalan Air Pulau Pinang (PBAPP), hari ini.

PBAPP memaklumkan, status pemulihan bekalan air keseluruhan di negeri tersebut telah mencapai 100 peratus awal pagi tadi kepada 590,000 pengguna terjejas akibat gangguan bekalan air berjadual yang bermula 10 Januari lalu.

”Status pemulihan bekalan air keseluruhan ialah 100 peratus. Bekalan air telah dinormalkan untuk pengguna yang terjejas,” katanya menerusi hantaran dikongsikan di platform Facebook.

air pulau pinang

Bermula Rabu lalu, sebanyak 590,000 akaun pengguna di seluruh kawasan negeri berkenaan terjejas dengan gangguan bekalan air berjadual itu.

Difahamkan, sekurang-kurangnya 101 kawasan di daerah Seberang Perai Utara (SPU) dan Seberang Perai Tengah (SPT) menerima bekalan air selepas 48 jam.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Manakala 157 kawasan membabitkan daerah SPT, Seberang Perai Selatan (SPS) dan Timur Laut serta Barat Daya di kawasan pulau akan mula menerima bekalan air selepas 72 jam.

Sumber: FB PBAPP Penang

+ posts

Berdiam tidak semestinya salah. Lantang tidak semestinya benar. Jaga hati, jangan sampai terguris perasaan.

Farah Nadia
Ditulis oleh Farah Nadia

Berdiam tidak semestinya salah. Lantang tidak semestinya benar. Jaga hati, jangan sampai terguris perasaan.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Seorang lelaki bertindak memfailkan saman sebanyak RM55 juta setelah kehilangan kedua-dua belah kakinya akibat daripada kecuaian doktor. Memetik laporan Kosmo, penolong jurutera Majlis Bandaraya...

Lokal

Gambar suspek terlibat dalam kejadian tembakan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) Terminal 1 telah diedarkan ke semua pintu masuk negara di utara...

Lokal

Pihak polis sedang memburu suspek yang dilaporkan mengugut mahu memukul salah seorang pelanggan di restoran makanan segera McDonald’s di Sungai Isap, Kuantan. Menerusi laporan...

Sosial

Seorang pelancong ‘mat salleh’ telah mengundang kecaman orang ramai kerana beranggapan bahawa rakyat Malaysia tidak bersikap ramah terhadapnya. Menerusi perkongsian @anthraxxx781 di akaun X,...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd