Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

Dibuang Adidas, Kanye West Kini Dihalau Keluar Dari Ibu Pejabat Skechers

Selepas dibuang oleh syarikat jenama Adidas, penyanyi rap, Kanye West kini dikatakan sedang membuka langkah mencari rakan niaga baharu.

Bagaimanapun, cubaannya untuk menjalinkan kerjasama bersama jenama Skechers akhirnya mengundang padah apabila dia dihalau keluar dari pejabat urusan itu sendiri.

Difahamkan, kehadiran Kanye West atau kini dikenali Ye adalah tidak diundang selain tidak menerima mana-mana notis daripada Skechers.

Perkara itu disahkan sendiri oleh Skechers dalam satu kenyataan di mana ia menyatakan dua orang pegawai mereka membawa  Ye keluar dari pejabat tersebut selepas dia membuat rakaman tanpa kebenaran di premis berkenaan.

Advertisement. Scroll to continue reading.
“Skechers tidak mempertimbangkan atau berminat untuk bekerjasama dengan West,” kata pihak Skechers dalam satu kenyataan.

Selain Adidas dan Skechers, terdapat beberapa jenama lain telah menamatkan kerjasama bersama Ye iaitu Gap, Balenciaga dan Foot Locker.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sehingga kini, wakil daripada Ye masih belum mengeluarkan sebarang kenyataan rasmi berhubung kenyataan tentang keadaan kesihatan mental bekas suami bintang tersohor, Kim Kardashian perihal beberapa perkongsian di media sosial miliknya.

Malah, Ye juga kehilangan status billionaire yang dipegangnya sebelum ini selepas tamatnya kontrak bersama Adidas serta-merta.

“Adidas tidak bertolak ansur dengan komen kebencian. Komen dan tindakan Ye baru-baru ini tidak boleh diterima, penuh kebencian, berbahaya dan ia melanggar nilai kepelbagaian dan polisi syarikat agar saling menghormati,” kata wakil Adidas susulan kenyataan anti Yahudi dibuat oleh penyanyi tersebut.

Bagaimanapun, Ye dilihat kekal bertenang dan cuba berfikiran positif dengan apa yang berlaku terhadap dirinya.

View this post on Instagram

Advertisement. Scroll to continue reading.

A post shared by Ye (@kanyewest)

Sumber: NBC, Instagram @kanyewest

Advertisement. Scroll to continue reading.

Written By

Jadi diri sendiri

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Dunia

Demi konten dan perhatian, sesetengah orang sanggup melanggar larangan yang telah ditetapkan agama sedangkan dia sedar bahawa apa yang dilakukan adalah berdosa. Demi konten...

Spotlight

Sebelum ini, kecoh di media sosial apabila nama pelawak Indonsia iaitu Daus Mini didakwa curang belakang isterinya, Shelvie Hana Wijaya. Pun begitu, segalanya berubah...

Sukan

Pemain badminton Indonesia, Syabda Perkasa, 21, dilaporkan meninggal dunia dalam satu nahas kemalangan yang berlaku di Pemalang, Jawa Tengah, pada awal pagi Isnin. Tragedi...

Lokal

Kumpulan Bunkface mempersembahkan lagu rasmi Malaysia Madani buat kali pertama dalam program dialog anak muda Temu Anwar di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC), Kuala...

Advertisement