Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lokal

Demi Nyawa Kelindan, Pemandu Lori Tahan Sakit Pandu Sendiri Ke Hospital

Seorang pemandu lori telah memandu kenderaan berat tersebut ke Hospital Jitra (HJ) bagi mendapatkan rawatan ke atas kelindannya yang tersepit di tempat duduk selepas mengalami kemalangan.

Pandu sendiri hingga ke hospital

Memetik laporan dari Harian Metro, Pengarah Kesihatan Kedah, Dr Othman Warijo memaklumkan yang kejadian itu dipercayai berlaku pada 7 Februari lalu dan tular di aplikasi TikTok.

Difahamkan, kemalangan tersebut berlaku melibatkan lori berkenaan dan juga sebuah mesin padi. Justeru itu, pemandu lori yang berada dalam keadaan cemas telah segera memandu ke hospital bagi mendapatkan rawatan untuk kelindannya.

“Bagaimanapun, pihak hospital tidak menerima sebarang panggilan kecemasan berhubung kes ini.
“Pesakit dipercayai memandu sendiri lori berkenaan ke HJ dan berhenti betul-betul di hadapan Unit Kecemasan dan Trauma hospital.
“Anggota kecemasan kemudian membantu segera serta mengeluarkan pesakit dari lori berkenaan,” katanya.

Difahamkan, pemandu lori berkenaan hanya mengalami kecederaan ringan dan kelindan lori tersepit di bahagian tempat duduk dan berjaya dikeluarkan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dia telah dikejarkan ke zon merah sebelum dihantar ke Hospital Sultanah Bahiyah memandangkan kecederaan di bahagian abdomennya agak serius.

Lori remuk di bahagian hadapan

Menjengah ke video TikTok yang tular itu, dapat dilihat bahagian depan lori terbabit remuk di sebelah kiri dan kelindan seakan bingung menahan kesakitan sebelum dibantu untuk keluar di hadapan Unit Kecemasan dan Trauma hospital Hospital Jitra.

 

@ismailtowing24jam

Allahuakbar..Tersepit dalam lori..

Advertisement. Scroll to continue reading.

♬ bunyi asal – IsmailTowing24jam – IsmailTowing24jam

Mangsa dikatakan alami kecederaan di bahagian usus

Seorang pengguna TikTok yang mengaku sebagai sepupu kepada kelindan tersebut telah berkongsi keadaan terkini lelaki itu. Dia mengatakan yang mangsa telah ditempatkan di unit rawatan rapi (ICU) kerana mengalami kecederaan di bahagian usus.

Sumber: Harian Metro (Zuliaty Zulkiffli), TikTok IsmailTowing24jam

Advertisement. Scroll to continue reading.

Written By

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Anggota polis berpangkat Lans yang didakwa menembak isterinya, Safsufarnisya Salleh, 27 dengan lebih dari lima tembakan meminta agar dibawa ke pusara allahyarham. Permintaan itu...

Dunia

Demi konten dan perhatian, sesetengah orang sanggup melanggar larangan yang telah ditetapkan agama sedangkan dia sedar bahawa apa yang dilakukan adalah berdosa. Demi konten...

Spotlight

Sebelum ini, kecoh di media sosial apabila nama pelawak Indonsia iaitu Daus Mini didakwa curang belakang isterinya, Shelvie Hana Wijaya. Pun begitu, segalanya berubah...

Spotlight

Kereta pengarah dan penulis skrip filem kontroversi Mentega Terbang, Mohd Khairi Anwar Jailani serta pelakon karya tersebut disimbah cat dan bahan asid hari ini....

Advertisement