Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dunia

Buat Hubungan Intim Dengan Pelajar, Guru Miliki 2 Juta ‘Followers’ TikTok Ditahan

Seorang lelaki berbangsa Inggeris telah ditahan di Bangkok, Thailand atas dakwaan melakukan hubungan intim dengan pelajar pada 29 Ogos lalu.

Menurut Mail Online, Luke Rockwell menghubungi pelajar perempuan tersebut melalui media sosial sebelum melakukan hubungan intim sambil merakamnya dan menyuruh mangsa merahsiakan hubungan mereka.

 

Ibu kepada pelajar berumur 16 tahun itu telah menghantar anaknya ke hospital apabila mangsa mengadu sakit perut dan di bahagian sulitnya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sebaik sahaja ibu kepada pelajar itu mengetahui anak perempuannya telah dijangkiti penyakit kelamin (STD), klamidia dan gonorea, dia terus melaporkan hal tersebut kepada polis.

Guru berasal dari Melbourne, Florida tersebut telah ditahan di rumahnya atas dakwaan “seks bersama kanak-kanak bawah umur” dan “merakam perbuatan tersebut”.

Tambah ibu kepada pelajar tersebut, anaknya sering berbalas mesej bersama guru berusia 29 tahun itu menggunakan telefonnya dan memadam perbualan mereka sebaik sahaja mereka selesai berbual.

Pelajar itu juga mendedahkan bahawa ketika dia dan Rockwell melakukan hubungan intim buat kali pertama, guru tersebut memakai perlindungan namun selepas daripada itu, dia tidak lagi memakainya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Rockwell berjanji untuk menanggung kos perubatan pelajar tersebut selepas dia dihubungi oleh mangsa mengenai  jangkitan penyakit kelamin (STD) yang diperolehnya.

“Saya laporkan hal ini kepada polis bukan untuk wang atau pampasan. Tapi saya mahu wanita dan kanak-kanak tahu jahatnya Teacher Luke dan tiada lagi yang akan menjadi mangsa kepada cikgu ini,” ujar ibu kepada pelajar tersebut.

Rockwell mempunyai lebih daripada dua juta pengikut di laman TikToknya yang mana kebanyakkannya merupakan remaja perempuan.

Dia yang merupakan graduan dari University of Central Florida pernah mengajar subjek Bahasa Inggeris beberapa sekolah di Bangkok, Thailand dan salah satunya ialah Wall Street English College.

Rockwell berkenalan dengan pelajar tersebut di sekolah lama yang pernah dia mengajar dan berbual melalui salah satu laman Instagramnya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Kata ibu kepada pelajar itu lagi, anaknya merupakan remaja”bermasalah” yang telah diambil sebagai anak angkat ketika berusia tiga tahun.

“Anak saya masih tidak fasih berbahasa Thai dan dia tidak mempunyai rakan yang ramai di sini. Dia benar-benar percaya Teacher Luke cintakan dirinya,” tambah ibu kepada pelajar tersebut.

Selepas ditahan, Luke Rockwell mengaku dia melakukan hubungan intim bersama pelajar bawah umur tersebut.

Sumber: Mail Online

Advertisement. Scroll to continue reading.

Anis Rabiatul
Written By

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) memaklumkan telah bersedia untuk menghadapi segala kemungkinan yang berlaku pada masa akan datang berhubung pandemik baharu termasuk ancaman penyakit...

Sosial

Seluruh rakyat Malaysia masih berasa hiba dengan pemergian anjing pengesan milik Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) dikenali sebagai Blake yang pernah diangkat menjadi ‘hero’ tragedi Batang...

Spotlight

Pemain bola sepak terkenal dunia, Neymar dipercayai kantoi berlaku curang dengan teman wanitanya yang sarat hamil apabila tular video dirinya sedang berparti di sebuah...

Sukan

Perlawanan antara Selangor FC dan Terengganu FC semalam berakhir dengan layangan kad merah daripada pengadil kepada pemain pertahanan import Selangor FC, Yazan Al-Arab. Memetik...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.