Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bisnes

BlackBerry Mahu Kolaborasi Dengan Malaysia

Syarikat utama Kanada yang menawarkan perisian dan perkhidmatan penyelesaian keselamatan siber, BlackBerry mahu kolaborasi dengan Malaysia.

BlackBerry Mahu Kolaborasi Dengan Malaysia

BlackBerry Mahu Kolaborasi Dengan Malaysia

Menurut laporan Bernama, Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, Pesuruhjaya Tinggi Kanada Wayne Robson memaklumkan perkara itu semasa kunjungan hormatnya ke Malaysia.

Artikel lain: Malaysia- UAE Jalin Kerjasama, Jana Pelaburan RM40.6 Bilion – PM Anwar Ibrahim

Kunjungan hormat tersebut turut disertai Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif BlackBerry Cybersecurity, John Gianmatteo petang semalam.

Advertisement. Scroll to continue reading.

BlackBerry Mahu Kolaborasi Dengan Malaysia

Turut hadir Pengerusi Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (MCMC) Tan Sri Mohamad Salin Fateh Din dan Ketua Eksekutif Agensi Keselamatan Siber Negara (NACSA) Dr Megat Zuhairy Megat Tajuddin.

Menerusi satu hantaran di laman Facebook, Anwar yang juga Menteri Kewangan menulis bahawa syarikat itu bercadang untuk membuka Pusat Kecemerlangan Keselamatan Siber BlackBerry yang pertama di rantau Asia Pasifik.

BlackBerry Mahu Kolaborasi Dengan Malaysia

Gambar sekadar hiasan

“Saya nyatakan pendirian Malaysia untuk terus membuka peluang dan memudah cara pelaburan berkualti yang ingin dibawa pihak luar.
“Moga komitmen dan usaha bersepadu yang sedang dilaksana Kerajaan Perpaduan dalam menstruktur ekonomi dapat menarik minat lebih ramai pelabur asing,” katanya.

Sumber: Bernama

Advertisement. Scroll to continue reading.
+ posts

Anis Rabiatul
Ditulis oleh Anis Rabiatul

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Sosial

Sejak beberapa tahun lalu, nama Mawla Amin yang dikatakan ulama besar dari Maghribi telah menjadi bualan di media sosial apabila mengunjungi Malaysia serta mendapat...

Filem

Penulis Zabidi Mohamed mendakwa filem La Luna ada unsur penghinaan Islam selepas kini ditayangkan di platform Netflix. Filem La Luna Ada Unsur Penghinaan Islam...

Lokal

Seorang wanita yang ditemukan meninggal dunia dalam sebuah kereta berkunci di kawasan Klinik Pakar, Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB), di Ipoh semalam didapati tertidur...

Lokal

Seorang isteri tak sempat selamatkan suami hanyut susulan ditarik ombak sewaktu berkelah di Pantai Batu Burok, Terengganu kira-kira jam 11. 20 pagi Ahad. Memetik...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.