Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

Tak Bayar Cukai, Shah Rukh Khan Ditahan Di Lapangan Terbang

Baru-baru ini, kecoh di media sosial apabila aktor terkenal Bollywood, Shah Rukh Khan dikatakan telah ditahan pihak kastam di Lapangan Terbang Antarabangsa Mumbai, India kerana tidak membayar cukai.

Pun begitu, menurut sumber ia bukanlah seperti yang digembar-gemburkan ramai kerana ia adalah salah faham sahaja yang berlaku sewaktu berada di lapangan terbang.

Memetik laporan zeenews.india, situasi sebenar adalah pelakon filem Dilwale berkenaan tidak mengisytiharkan barangan mewah dibawanya sebaik sahaja pulang dari menyertai acara anugerah di Sharjah.

Difahamkan, seutas jam tangan bernilai sekitar RM4,000 selain enam jam tangan mewah bernilai lebih RM100,000 tidak diisytiharkan oleh Shah Rukh Khan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Barangan tersebut ditemui oleh pihak kastam ketika pemeriksaan terhadap pelakon itu di terminal Chhatrapati Shivaji, Mumbai pada Sabtu lalu dengan menaiki jet peribadi miliknya.

Sumber berkata, salah faham tersebut telah pun diselesaikan. Ia bukanlah kerana bintang tersebut enggan membayar cukai, sebaliknya ketiadaan pegawai atau kaunter khusus untuk membayar duti kastam di situ.

Pun begitu, kes selesai apabila seorang pengawal peribadinya menguruskan bayaran duti sebanyak RM39,000 kepada pihak berkuasa dan aktor itu bersama pekerja-pekerjanya dibenarkan keluar dari lapangan terbang.

Sumber: Zeenews.india

Advertisement. Scroll to continue reading.

Written By

Jadi diri sendiri

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Anggota polis berpangkat Lans yang didakwa menembak isterinya, Safsufarnisya Salleh, 27 dengan lebih dari lima tembakan meminta agar dibawa ke pusara allahyarham. Permintaan itu...

Dunia

Demi konten dan perhatian, sesetengah orang sanggup melanggar larangan yang telah ditetapkan agama sedangkan dia sedar bahawa apa yang dilakukan adalah berdosa. Demi konten...

Spotlight

Sebelum ini, kecoh di media sosial apabila nama pelawak Indonsia iaitu Daus Mini didakwa curang belakang isterinya, Shelvie Hana Wijaya. Pun begitu, segalanya berubah...

Spotlight

Kereta pengarah dan penulis skrip filem kontroversi Mentega Terbang, Mohd Khairi Anwar Jailani serta pelakon karya tersebut disimbah cat dan bahan asid hari ini....

Advertisement