Connect with us

Hi, what are you looking for?

Politik

Sertai DAP, Keahlian Amos Thien Dalam MUDA Gugur Secara Automatik

Keahlian bekas Pengerusi Parti Ikatan Demokratik Malaysia (MUDA) Sabah iaitu Amos Thien dalam parti itu gugur secara automatik selepas beliau menyertai Parti Tindakan Demokratik (DAP).

Menerusi satu kenyataan, Jawatankuasa Negeri MUDA Sabah menyatakan tindakan Amos meninggalkan parti itu tidak menjejaskan mereka.

“Amos telah meletak jawatan sebagai Pengerusi MUDA Sabah pada bulan Oktober 2023.
“Sehubungan itu, jawatan Pengerusi MUDA Sabah kini dipangku oleh Timbalan Pengerusi, Faezrah Rizalman sejak November 2023 sehingga pemilihan parti yang akan datang.
“MUDA adalah sebuah parti yang inklusif yang meraikan perbezaan pendapat dan mengangkat semangat setiakawan,” katanya.

Artikel lain: Isu Kebakaran KK Mart, AMK Gesa Dr Akmal Saleh Bertanggungjawab

Dalam pada itu MUDA Sabah juga mengucapkan selamat maju jaya buat bekas pengarah parti itu dalam perjalanan baharunya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Keahlian Amos Thien Dalam MUDA Gugur Secara Automatik

“Dengan itu, kami mengucapkan selamat maju jaya serta mengharapkan yang terbaik buat perjalanan baru diceburi oleh Amos,” ujarnya.

Sementara itu, MUDA Sabah akan terus mengetengahkan isu rakyat khususnya untuk memastikan hak, kebajikan dan pendidikan rakyat Sabah terus diperjuangkan dan diperkasakan.

“MUDA Sabah juga terbuka untuk bekerjasama dengan mana-mana pihak yang mendukung ideologi dan memastikan bahawa kerjasama adalah demi kebaikan rakyat Sabah,” katanya.

Sumber: Facebook Parti MUDA Sabah

+ posts

Anis Rabiatul
Ditulis oleh Anis Rabiatul

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Seorang lelaki bertindak memfailkan saman sebanyak RM55 juta setelah kehilangan kedua-dua belah kakinya akibat daripada kecuaian doktor. Memetik laporan Kosmo, penolong jurutera Majlis Bandaraya...

Lokal

Gambar suspek terlibat dalam kejadian tembakan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) Terminal 1 telah diedarkan ke semua pintu masuk negara di utara...

Lokal

Pihak polis sedang memburu suspek yang dilaporkan mengugut mahu memukul salah seorang pelanggan di restoran makanan segera McDonald’s di Sungai Isap, Kuantan. Menerusi laporan...

Sosial

Seorang pelancong ‘mat salleh’ telah mengundang kecaman orang ramai kerana beranggapan bahawa rakyat Malaysia tidak bersikap ramah terhadapnya. Menerusi perkongsian @anthraxxx781 di akaun X,...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd