Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nasional

“Saya Setuju Rombakan Kabinet Sebelum Akhir Bulan Ini” – Anwar Ibrahim

Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim memberitahu rombakan kabinet akan berlaku sebelum akhir bulan ini.

Menerusi laporan Kosmo, perkara tersebut didedahkan oleh Anwar ketika ditemui selepas selesai menunaikan solat Jumaat di Surau Putra Al-Amin, Presint 8, di sini, hari ini.

 “Saya setuju (rombakan Kabinet), sebelum tahun depan (bulan ini),” katanya.

Maklum balas itu diberikan selepas beliau disoal seorang kanak-kanak berusia 12 tahun, Akmal Afif Yaseer Arafat di luar perkarangan surau terbabit.

Rombakan kabinet sebelum akhir bulan

Artikel lain: Anwar Ibrahim Orang Pertama Di Malaysia Miliki Digital ID

Advertisement. Scroll to continue reading.

Difahamkan, sebelum berlakunya sesi temu bual itu bersama media, sekumpulan kanak-kanak telah disapa oleh Anwar Ibrahim selepas menunggu lebih 20 minit di luar surau berkenaan.

Bagaimanapun, beliau meminta seorang kanak-kanak yang dikenali sebagai Akmal Alif untuk mengajukan soalan bagi mewakil wartawan yang berada di lokasi yang sama.

“Datuk Seri, bila rombakan Kabinet?,” kata Akmal Afif yang juga murid tahun enam, Sekolah Kebangsaan Putrajaya Presint 8 (2).

Anwar kemudian menjawab, “Nama siapa? Akmal nak (rombakan) bila, sebelum atau selepas?.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Kanak-kanak itu kemudian menjawab, “Sebelum 2024,” katanya.

Anwar selepas itu berkata, “Dia (Akmal) jawab sebelum 2024, saya setuju (rombakan Kabinet sebelum 2024). Ok, terima kasih,”

Sumber: Kosmo! Online

Advertisement. Scroll to continue reading.
+ posts

Nur Ain
Ditulis oleh Nur Ain

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Sosial

Sejak beberapa tahun lalu, nama Mawla Amin yang dikatakan ulama besar dari Maghribi telah menjadi bualan di media sosial apabila mengunjungi Malaysia serta mendapat...

Filem

Penulis Zabidi Mohamed mendakwa filem La Luna ada unsur penghinaan Islam selepas kini ditayangkan di platform Netflix. Filem La Luna Ada Unsur Penghinaan Islam...

Lokal

Seorang wanita yang ditemukan meninggal dunia dalam sebuah kereta berkunci di kawasan Klinik Pakar, Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB), di Ipoh semalam didapati tertidur...

Lokal

Seorang isteri tak sempat selamatkan suami hanyut susulan ditarik ombak sewaktu berkelah di Pantai Batu Burok, Terengganu kira-kira jam 11. 20 pagi Ahad. Memetik...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.