Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

Rosé Tandatangani Kontrak Bersama The Black Label, Kini Dalam Proses Persiapkan Muzik Baharu

Rosé Blackpink telah menandatangani kontrak pengurusan dengan anak syarikat YG Entertaiment, The Black Label dan kini sedang dalam proses mempersiapkan muzik baharu untuk dipersembahkan kepada peminat.

Memetik artikel Korea JongAang Daily, perkara tersebut dimaklumkan oleh agensi itu sendiri, hari ini.

Foto: Dazed Korea

“Berdasarkan kepercayaan mendalam yang dibina Rosé dan Teddy selama ini, sebagai artis dan penerbit, Rosé menandatangani kontrak pengurusan dengan The Black Label.
“Rosé kini sedang bersedia untuk bertemu peminat global dengan muzik baharu dan akan terlibat dalam aktiviti muzik di seluruh dunia dengan label global,” kata agensi itu dalam kenyataanya.

Foto: The Black Label

Advertisement. Scroll to continue reading.

Untuk makluman, The Black Label ialah sebuah agensi hiburan yang diasaskan bersama dan diketuai oleh Teddy, penerbit veteran di sebalik pelbagai lagu popular K-pop daripada artis termasuk Blackpink, Big Bang dan 2NE1.

Terdahulu, keempat-empat ahli Blackpink iaitu Jisoo, Jennie, Rosé dan Lisa telah menandatangani kontrak eksklusif dengan YG Entertainment untuk aktiviti berkumpulan pada Disember 2023 tetapi tidak meneruskan kerjaya individu mereka di agensi tersebut.

Jennie, Lisa dan Jisoo dilihat telah menubuhkan agensi sendiri bagi menguruskan aktiviti solo mereka iaitu ODD ATELIER, LLOUD dan BLISSOO. Manakala, Rosé memilih The Black Lebel bagi menguruskan aktiviti solonya di Korea Selatan.

Sumber: Korea JongAang Daily

Advertisement. Scroll to continue reading.

Avatar
Ditulis oleh Firdaus Rostam

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Nasional

Kerajaan akan menbuat pengumuman khas kenaikan gaji 1.5 juta penjawat awam yang akan dibuat pada Jumaat, 16 Ogos depan. Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) memaklumkan...

Sosial

Tular di media sosial sepasang suami isteri warga emas yang ditemukan meninggal dunia dan membusuk di dalam bilik rumah mereka di kawasan Jonggol, Jawa...

Lokal

Jenazah Nur Farah Kartini Abdullah difahamkan akan dibawa pulang ke kampung halamannya di Kampung Lereng Bukit, Miri Sarawak bagi proses pengebumian pada hari ini....

Sosial

Bapa kepada salah seorang mangsa yang lemas Air Terjun Jami, Maros, Sulawesi Selatan pada Jumaat tahan tangis selepas menerima berita anak perempuannya lemas. Menerusi...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd