Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lokal

Prasarana, Rapid KL Lancar Tren ‘Cerita Malaysiaku’ Sempena Hari Malaysia

Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana) melancarkan sebuah tren bertemakan ‘Cerita Malaysiaku’ bersempena memperingati penubuhan Persekutuan Malaysia ke-60 tahun.

Ini menunjukkan komitmen Prasarana dan Rapid Rail sebagai pengendali perkhidmatan rel di Lembah Klang dalam menyokong usaha kerajaan mempromosikan sambutan Hari Malaysia pada tahun ini.

Tren LRT Kelana Jaya dipilih menjadi platform bagi menjayakan usaha tersebut kerana mempunyai jumlah penumpang tertinggi serta jajaran melalui kawasan-kawasan berkepadatan tinggi termasuk segitiga emas Kuala Lumpur.

Menteri Komunikasi dan Digital, Fahmi Fadzil hadir bagi menyempurnakan majlis pelancaran dengan menaiki tren khas ‘Cerita Malaysiaku’ sambil mengedarkan Jalur Gemilang serta cenderahati kepada penumpang.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Idea memperkenalkan usaha ini tercetus bagi menghargai negara Malaysia serta berkongsi fakta dan maklumat agar ianya sentiasa diperingati.

Bukan itu sahaja, para penumpang yang menaiki tren khas tersebut bakal disajikan dengan pelbagai info menarik di sepanjang perjalanan sebelum tiba ke destinasi ditujui.

Lebih mengagumkan, tren ini dibalut khas serta dihiasi dengan imej visual memaparkan Malaysia sebagai sebuah negara yang berbilang kaum dan budaya.

Dalam pada itu, orang ramai juga berpeluang melihat keunikan tema tren yang berbeza bagi setiap koc antaranya Rukun Negara, Negaraku, kebudayaan serta banyak lagi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Iffa Sabrina
Written By

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) memaklumkan telah bersedia untuk menghadapi segala kemungkinan yang berlaku pada masa akan datang berhubung pandemik baharu termasuk ancaman penyakit...

Sosial

Seluruh rakyat Malaysia masih berasa hiba dengan pemergian anjing pengesan milik Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) dikenali sebagai Blake yang pernah diangkat menjadi ‘hero’ tragedi Batang...

Spotlight

Pemain bola sepak terkenal dunia, Neymar dipercayai kantoi berlaku curang dengan teman wanitanya yang sarat hamil apabila tular video dirinya sedang berparti di sebuah...

Sukan

Perlawanan antara Selangor FC dan Terengganu FC semalam berakhir dengan layangan kad merah daripada pengadil kepada pemain pertahanan import Selangor FC, Yazan Al-Arab. Memetik...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.