Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lokal

Prasarana, Rapid KL Lancar Tren ‘Cerita Malaysiaku’ Sempena Hari Malaysia

Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana) melancarkan sebuah tren bertemakan ‘Cerita Malaysiaku’ bersempena memperingati penubuhan Persekutuan Malaysia ke-60 tahun.

Ini menunjukkan komitmen Prasarana dan Rapid Rail sebagai pengendali perkhidmatan rel di Lembah Klang dalam menyokong usaha kerajaan mempromosikan sambutan Hari Malaysia pada tahun ini.

Tren LRT Kelana Jaya dipilih menjadi platform bagi menjayakan usaha tersebut kerana mempunyai jumlah penumpang tertinggi serta jajaran melalui kawasan-kawasan berkepadatan tinggi termasuk segitiga emas Kuala Lumpur.

Menteri Komunikasi dan Digital, Fahmi Fadzil hadir bagi menyempurnakan majlis pelancaran dengan menaiki tren khas ‘Cerita Malaysiaku’ sambil mengedarkan Jalur Gemilang serta cenderahati kepada penumpang.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Idea memperkenalkan usaha ini tercetus bagi menghargai negara Malaysia serta berkongsi fakta dan maklumat agar ianya sentiasa diperingati.

Bukan itu sahaja, para penumpang yang menaiki tren khas tersebut bakal disajikan dengan pelbagai info menarik di sepanjang perjalanan sebelum tiba ke destinasi ditujui.

Lebih mengagumkan, tren ini dibalut khas serta dihiasi dengan imej visual memaparkan Malaysia sebagai sebuah negara yang berbilang kaum dan budaya.

Dalam pada itu, orang ramai juga berpeluang melihat keunikan tema tren yang berbeza bagi setiap koc antaranya Rukun Negara, Negaraku, kebudayaan serta banyak lagi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Iffa Sabrina
Ditulis oleh Iffa Sabrina

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Nasional

Kerajaan bersetuju melaksanakan Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) 3.0 dengan konsep dan format baharu di bawah Kementerian Pertahanan (MINDEF). Menteri Pertahanan, Datuk Seri Mohamed...

Lokal

Seramai 45 orang termasuk tujuh kanak-kanak dilaporkan terperangkap dalam kejadian kepala air ketika pertandingan memancing di sebuah kolam berhampiran Kampung Longob, Jalan Tandek, Kota...

Spotlight

Ahli gusti profesional, John Cena mengumumkan akan bersara daripada sukan yang diminatinya, WWE pada tahun depan selepas dua dekad terlibat dalam gelanggang tersebut. Menerusi...

Sukan

Harapan penerjun kebangsaan, Ooi Tze Liang tidak kesampaian apabila kem terjun negara gagal memperoleh slot tambahan daripada Akuatik Dunia untuk beraksi di Sukan Olimpik...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd