Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

Pelawak Indonesia Kantoi Curang, Larang Isteri Jumpa Anak

Isteri kepada pelawak terkenal Indonesia, Daus Mini iaitu Shelvie Hana meluahkan rasa kecewa apabila sudah hampir seminggu tidak dibenarkan melawat anaknya.

Memetik laporan kapanlagi, Daus Mini atau nama sebenarnya Ahmad Firdaus melarang isterinya melawat anak mereka setelah wanita itu menuduhnya berlaku curang.

Nombor telefon disekat, rumah tiada orang..

Shelvie berkata, dia sudah cuba menghubungi suaminya, bagaimanapun gagal kerana nombor telefonnya sudah disekat oleh Daus Mini. Susulan itu, Shelvie akhirnya memutuskan untuk pergi ke rumah ibu bapa Daus Mini di kawasan Depok, Jawa Barat pada Khamis lalu bagi menemui anaknya.

Malangnya, setelah beberapa kali mengetuk pagar rumah mentuanya, beberapa orang jiran memaklumkan pelawak tersebut dan keluarganya sudah empat hari tiada di rumah.

Advertisement. Scroll to continue reading.
“Nah makanya, katanya (tetangga) udah empat hari nggak di rumah, gimana mau ngambil anak kalau gini. Aku tujuan ke sini cuma mau jemput kan.
“Kecewa pasti tapi gimana udah nggak ada orangnya, ke sini jauh-jauh mau jemput Al. Sekarang mikirin terus, kirain kalau kesini ada hasil,” katanya sambil menangis.

Shelvie mejelaskan bahawa anakya dibawa oleh Daus Mini sejak Jumaat lalu. Disebabkan enggan bertengkar dengan suami, dia membiarkan sahaja Daus Mini membawa anak mereka keluar dari rumah.

Namun, dia tidak menyangka sama sekali tindakan itu telah membuatkan dirinya sukar untuk bertemu dengan anak lelakinya.

“(Dibawa Daus) pas Jum’at kalau nggak salah. Nggak diam-diam, ada mama ayah saksinya di situ. Pas dibawa juga bilangnya Al mau dibawa dulu, kangen, udah lama nggak ketemu.
“Aku nggak iyain, langsung (Daus) bawa aja, daripada berdebat, ya udah lah bawa aja, mungkin buat hiburan dia sedih juga gitu kali makanya dibawa dulu,” jelas Shelvie Hana.

Shelvie turut meninggalkan pesanan kepada Daus mini agar membawa pulang anak mereka ke rumah dengan kadar segera selain mahu berpisah secara baik.

Terdahulu, Shelvie mendedahkan Daus Mini berselingkuh di belakangnya dengan wanita lain sejak tahun lepas lagi. Bukan itu sahaja, dia juga sudah hampir empat tahun tahan sabar dengan kelakuan suaminya yang dikatakan biadap dengan ibu bapanya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: kapanlagi.com

Written By

Jadi diri sendiri

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Anggota polis berpangkat Lans yang didakwa menembak isterinya, Safsufarnisya Salleh, 27 dengan lebih dari lima tembakan meminta agar dibawa ke pusara allahyarham. Permintaan itu...

Dunia

Demi konten dan perhatian, sesetengah orang sanggup melanggar larangan yang telah ditetapkan agama sedangkan dia sedar bahawa apa yang dilakukan adalah berdosa. Demi konten...

Spotlight

Sebelum ini, kecoh di media sosial apabila nama pelawak Indonsia iaitu Daus Mini didakwa curang belakang isterinya, Shelvie Hana Wijaya. Pun begitu, segalanya berubah...

Spotlight

Kereta pengarah dan penulis skrip filem kontroversi Mentega Terbang, Mohd Khairi Anwar Jailani serta pelakon karya tersebut disimbah cat dan bahan asid hari ini....

Advertisement