Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

Gadis Buta Terima ‘Golden Buzzer’, Berjaya Tawan Hati Juri America’s Got Talent

Tidak dapat dinafikan, seseorang boleh menunjukkan bakat yang terpendam melalui rancangan realiti televisyen yang sentiasa memberi ruang kepada umum untuk mencapai impian dalam kehidupan.

Begitu jugalah yang dirasai oleh seorang gadis dari Indonesia, Putri Ariani yang baru sahaja berusia 17 tahun yang telah berjaya membuka mata dunia apabila dia berjaya menerima ‘Golden Buzzer’ menerusi rancangan America’s Got Talent daripada juri, Simon Cowell.

Menerusi sebuah hantaran yang dimuat naik oleh laman Facebook rasmi program tersebut, Putri Ariani yang juga mengalami kecacatan penglihatan (buta) tampil dengan persembahan yang memukau telah berjaya meraih perhatian penonton.

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dalam video tersebut, kelihatan Putri mempersembahkan sebuah lagu hasil ciptaannya malah, Simon naik ke pentas dan memintanya mempersembahkan sebuah lagu lagi.

“Saya beritahu Putri, saya suka sangat suaranya, saya mahu dia menyanyikan lagu kedua,” jelas Simon.
“Lagu ini untuk anda,” kata Putri sebelum mendedikasikan lagu Elton John yang turut dipopularkan oleh kumpulan Blue, Sorry Seems to be the Hardest Word kepada Simon.

Bahkan, apa yang lebih mengujakan, semua penonton yang hadir telah memberikan standing ovation selepas melihat persembahan unik daripada Putri.

“Saya fikir kita semua merasainya, anda berusia 17 tahun, boleh menulis lagu dan mempunyai suara yang sangat tersendiri. Ia sangat bagus dan ada sesuatu mengenai anda,” kata Simon sebelum menekan Golden Buzzer.

Dalam pada itu, Putri turut meluahkan hasratnya dimana mahu melanjutkan pengajian di sekolah musik terkemuka di Amerika Syarikat, Juiliard.

“Impian saya ingin menjadi seorang diva seperti Whitney Houston dan memenangi anugerah Grammy,” ujarnya.

Kini, Putri merupakan salah seorang peserta akhir untuk AGT pada musim 18 dan bakal bersaing dengan peserta lain untuk berebut hadiah bernilai AS$1 juta dan kongtrak persembahan di Las Vegas.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: Facebook @America’s Got Talent

+ posts

Nur Ain
Ditulis oleh Nur Ain

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Pihak polis sedang memburu suspek yang dilaporkan mengugut mahu memukul salah seorang pelanggan di restoran makanan segera McDonald’s di Sungai Isap, Kuantan. Menerusi laporan...

Lokal

Gambar suspek terlibat dalam kejadian tembakan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) Terminal 1 telah diedarkan ke semua pintu masuk negara di utara...

Kolumnis

Persediaan umat Islam dalam menyambut kedatangan lebaran Aidilfitri yang berbaki tidak kurang dari seminggu merupakan detik yang sering menjadi keutamaan dalam setiap keluarga. Keterujaan...

Sosial

Seorang pelancong ‘mat salleh’ telah mengundang kecaman orang ramai kerana beranggapan bahawa rakyat Malaysia tidak bersikap ramah terhadapnya. Menerusi perkongsian @anthraxxx781 di akaun X,...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd