Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dunia

Baru Keluar Penjara, Lelaki Tergamak ‘Makan’ Bekas Isteri

Seorang lelaki berusia 21 tahun yang baru sahaja dua minggu bebas dari penjara atas dakwaan penganiayaan dilaporkan kembali membuat ‘kecoh’.

Memetik laporan antvklik, pemuda berasal dari Karang Duwek, wilayah Jawa Timur, Indonesia kembali menjadi tahanan semula selepas bertindak merogol bekas isterinya, baru-baru ini.

Pegawai polis Bangkala, Wiwit Ari Wibisono berkata, pada mulanya bekas isteri pelaku menyambut lelaki berkenaan keluar dari tahanan. Malangnya, mereka berdua tidak jadi bertemu.

Namun, pelaku bertindak menghubungi bekas isterinya melalui telefon, katanya.

Advertisement. Scroll to continue reading.
“Saat penjemputan, korban tidak bertemu pelaku hingga korban pulang, namun pelaku menghubungi korban lewat telepon,”ujar Wiwit.

Setelah itu, mereka bertemu dan lelaki berkenaan membawa bekas isterinya ke tengah hutan sehinggalah dia tergamak merogol mangsa.

“Korban sama Pelaku bertemu di Jalan, lalu korban ini di bawa ke hutan atau kebun, lalu pelaku melakukan permerkosaan.
“Korban di tinggal, kemudian pelaku datang lagi dan melakukan perbuatan yang sama untuk kedua kalinya,”katanya lagi.

Wiwit berkata, pemuda berkenaan datang lagi ke tempat kejadian dan melakukan perbuatan yang sama buat kali kedua dan selepas melakukannya, dia membawa bekas isterinya pulang dan memintanya tidak mendedahkan perkara tersebut kepada orang lain.

Berikutan itu, pelaku ditahan dan berdepan hukuman maksimum 12 tahun penjara jika didapati bersalah.

Sumber: antvklik

Advertisement. Scroll to continue reading.

Avatar
Written By

Jadi diri sendiri

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) memaklumkan telah bersedia untuk menghadapi segala kemungkinan yang berlaku pada masa akan datang berhubung pandemik baharu termasuk ancaman penyakit...

Sosial

Seluruh rakyat Malaysia masih berasa hiba dengan pemergian anjing pengesan milik Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) dikenali sebagai Blake yang pernah diangkat menjadi ‘hero’ tragedi Batang...

Spotlight

Pemain bola sepak terkenal dunia, Neymar dipercayai kantoi berlaku curang dengan teman wanitanya yang sarat hamil apabila tular video dirinya sedang berparti di sebuah...

Sukan

Perlawanan antara Selangor FC dan Terengganu FC semalam berakhir dengan layangan kad merah daripada pengadil kepada pemain pertahanan import Selangor FC, Yazan Al-Arab. Memetik...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.