Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dunia

Baru Keluar Penjara, Lelaki Tergamak ‘Makan’ Bekas Isteri

Seorang lelaki berusia 21 tahun yang baru sahaja dua minggu bebas dari penjara atas dakwaan penganiayaan dilaporkan kembali membuat ‘kecoh’.

Memetik laporan antvklik, pemuda berasal dari Karang Duwek, wilayah Jawa Timur, Indonesia kembali menjadi tahanan semula selepas bertindak merogol bekas isterinya, baru-baru ini.

Pegawai polis Bangkala, Wiwit Ari Wibisono berkata, pada mulanya bekas isteri pelaku menyambut lelaki berkenaan keluar dari tahanan. Malangnya, mereka berdua tidak jadi bertemu.

Namun, pelaku bertindak menghubungi bekas isterinya melalui telefon, katanya.

Advertisement. Scroll to continue reading.
“Saat penjemputan, korban tidak bertemu pelaku hingga korban pulang, namun pelaku menghubungi korban lewat telepon,”ujar Wiwit.

Setelah itu, mereka bertemu dan lelaki berkenaan membawa bekas isterinya ke tengah hutan sehinggalah dia tergamak merogol mangsa.

“Korban sama Pelaku bertemu di Jalan, lalu korban ini di bawa ke hutan atau kebun, lalu pelaku melakukan permerkosaan.
“Korban di tinggal, kemudian pelaku datang lagi dan melakukan perbuatan yang sama untuk kedua kalinya,”katanya lagi.

Wiwit berkata, pemuda berkenaan datang lagi ke tempat kejadian dan melakukan perbuatan yang sama buat kali kedua dan selepas melakukannya, dia membawa bekas isterinya pulang dan memintanya tidak mendedahkan perkara tersebut kepada orang lain.

Berikutan itu, pelaku ditahan dan berdepan hukuman maksimum 12 tahun penjara jika didapati bersalah.

Sumber: antvklik

Advertisement. Scroll to continue reading.
+ posts

Berdiam tidak semestinya salah. Lantang tidak semestinya benar. Jaga hati, jangan sampai terguris perasaan.

Farah Nadia
Ditulis oleh Farah Nadia

Berdiam tidak semestinya salah. Lantang tidak semestinya benar. Jaga hati, jangan sampai terguris perasaan.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Pihak polis sedang memburu suspek yang dilaporkan mengugut mahu memukul salah seorang pelanggan di restoran makanan segera McDonald’s di Sungai Isap, Kuantan. Menerusi laporan...

Lokal

Gambar suspek terlibat dalam kejadian tembakan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) Terminal 1 telah diedarkan ke semua pintu masuk negara di utara...

Kolumnis

Persediaan umat Islam dalam menyambut kedatangan lebaran Aidilfitri yang berbaki tidak kurang dari seminggu merupakan detik yang sering menjadi keutamaan dalam setiap keluarga. Keterujaan...

Sosial

Seorang pelancong ‘mat salleh’ telah mengundang kecaman orang ramai kerana beranggapan bahawa rakyat Malaysia tidak bersikap ramah terhadapnya. Menerusi perkongsian @anthraxxx781 di akaun X,...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd