Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sosial

Anak Fadhlina Sidek Selesai Hafal 30 Juz Al-Quran, Kini Bergelar Hafizah

Menteri Pendidikan Malaysia, YB Fadlina Sidek berkongsi momen anaknya yang selesai menghafaz 30 juz al-Quran dan kini bergelar seorang hafizah dalam salah satu hantaran di media sosial.

Luah rasa syukur kejayaan anak

Menerusi posting tersebut, Fadlina mengungkapkan rasa syukur diatas kejayaan anak perempuannya, Maryam Fadhilah yang selesai mengikuti majlis khatam 30 juz al-Quran.

“Selesai sudah Majlis Khatam 30 juzu’ anaknda Maryam Fadhilah. Allahuma bariklaha!
Terima kasih kepada semua asatizah dan rakan-rakan Maryam yang telah memungkinkan Maryam selesai menamatkan 30 juzu’.
“Juga doa serta sokongan keluarga di sepanjang tempoh Maryam menghafaz. Haza min fadhli rabbi.
“Allahuma faqihha fid deen, wa ‘allimha fit tafseer. Berat amanah sebagai Hamalatul Quran ini, dan oemma doakan urusan Maryam sentiasa dipandu pedoman Al Quran,” tulisnya.

Anak Fadhlina Sidek kini bergelar hafizah

Dapat dilihat yang Fadhlina serta suami turut serta dalam majlis tersebut dan memeluk erat anaknya yang kini bergelar hafizah.

Sementara itu, Fadhlina berkata selepas selesai urusan Maryam, beliau akan menguruskan perihal anaknya yang mengambil aliran lain pula.

Advertisement. Scroll to continue reading.
“Selesai anak hafizah, sekarang masa untuk beri tumpuan kepada anakanda aliran DLP pula! Ramai anak, begitulah semua anak ada dalam aliran kebangsaan KPM. Semua jadi internal audit oemma,” ujarnya.

Anak Fadhlina Sidek

Artikel lain: UPSR Tidak Akan Dikembalikan, Tumpu Kepada Kurikulum 2027- Fadhlina Sidek

Fadhlina Sidek harap anak anak kita diangkat darjat karamah insaniyyah

Di akhir posting tersebut, Ahli Parlimen Nibong Tebal itu sempat mendoakan semoga anak-anak muslim di negara ini terus diberikan ruang untuk menitip sisi potensi holistik kemanusiaan dan mengangkat darjat karamah insaniyyah.

“Semoga anak-anak kita terus diberikan ruang untuk menitip sisi potensi holistik kemanusiaan dan mengangkat darjat karamah insaniyyah,” tulisnya.
Anak Fadhlina Sidek
Sumber: Facebook Fadhlina Sidek

 

 

Advertisement. Scroll to continue reading.
+ posts

Siti Hajar
Ditulis oleh Siti Hajar

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Seorang lelaki bertindak memfailkan saman sebanyak RM55 juta setelah kehilangan kedua-dua belah kakinya akibat daripada kecuaian doktor. Memetik laporan Kosmo, penolong jurutera Majlis Bandaraya...

Lokal

Gambar suspek terlibat dalam kejadian tembakan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) Terminal 1 telah diedarkan ke semua pintu masuk negara di utara...

Lokal

Pihak polis sedang memburu suspek yang dilaporkan mengugut mahu memukul salah seorang pelanggan di restoran makanan segera McDonald’s di Sungai Isap, Kuantan. Menerusi laporan...

Sosial

Seorang pelancong ‘mat salleh’ telah mengundang kecaman orang ramai kerana beranggapan bahawa rakyat Malaysia tidak bersikap ramah terhadapnya. Menerusi perkongsian @anthraxxx781 di akaun X,...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd