Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nasional

1.4 Juta Ahli KWSP Terima RM500 Insentif Caruman Tambahan Kerajaan

Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) telah mengkreditkan Insentif Caruman Tambahan Kerajaan berjumlah RM708 juta kepada 1.4 juta ahlinya hari ini berikutan pengumuman pembentangan Belanjawan 2023 pada 24 Februari tahun lalu.

Menerusi satu kenyataan di Facebook, KWSP berkata insentif berkenaan diperuntukkan kepada individu yang mempunyai simpanan KWSP berjumlah RM10,000 dan ke bawah dalam Akaun 1 masing-masing setakat 24 Februari 2023.

Foto: Utusan Malaysia

Insentif Caruman Tambahan Kerajaan itu juga dikreditkan kepada ahli-ahlinya yang berumur antara 40 tahun hingga bawah 55 tahun.

Advertisement. Scroll to continue reading.
“Berikutan pengumuman pembentangan Belanjawan 2023 pada 24 Februaru 2023, KWSP telah mengkreditkan insentif Caruman Tambahan Kerajaan berjumlah RM708 juta kepada 1.4 juta ahli KWSP berumur antara 40 tahun hingga bawah 55 tahun.
“Insentif ini diperuntukkan kepada individu yang mempunyai simpanan KWSP RM10,000 dan ke bawah dalam Akaun 1 mereka setakat 24 Februari 2023,” kata KWSP.

Foto: Facebook KWSP

Untuk sebarang maklumat lanjut mengenai Insentif Caruman Tambahan Kerajaan, layari laman rasmi KWSP di www.kwsp.gov.my bagi soalan lazim.

Sumber: Facebook KWSP

Advertisement. Scroll to continue reading.
+ posts

Anis Rabiatul
Ditulis oleh Anis Rabiatul

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Mayat lelaki yang ditemui maut di hadapan tandas awam Dataran Lemang Manek Urai, Kuala Krai pada Isnin lalu didapati meninggal dunia akibat ditikam ketika...

Dunia

Duta Besar Amerika Syarikat (AS) ke Malaysia, Edgard D Kagan menjelaskan bahawa boikot terhadap beberapa syarikat rantaian berkaitan AS di Malaysia hanya merugikan rakyat...

Dunia

Pengkritik Islam dan pelarian Iraq, Salwan Momika dilaporkan telah meninggal dunia dan mayatnya dijumpai di Norway pada Selasa lalu. Menurut laporan The Economic Times,...

Lokal

Aktivis dari Sabah dan Sarawak menggesa lima individu, termasuk Ketua Pemuda UMNO iaitu Dr Muhamad Akmal Saleh dilarang memasuki negeri itu kerana didakwa meningkatkan...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd