Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

Ustaz Azhar Idrus Dilaporkan Semakin Pulih, Masih Perlukan Rawatan Lanjut

Penceramah bebas, Ustaz Azhar Idrus (UAI) yang dimasukkan ke Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) sebelum ini dilaporkan semakin sihat.

Menurut laporan BH Online, namun penceramah berusia 59 tahun masih ditempatkan di hospital tersebut kerana masih memerlukan rawatan lanjut.

Jurucakap Pertubuhan Fisabilillah Terengganu berkata, UAI enggan menerima sebarang ziarah daripada mana-mana pihak kecuali ahli keluarganya sekali gus mahu berehat.

Individu itu berkata, UAI yang juga Penaung Pertubuhan Fisabilillah Terengganu dimasukkan ke HSNZ pada tengah hari Selasa lalu disebabkan batuk dan lelah.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Jelasnya, batuk berterusan dialami penceramah berkenaan menyebabkan ketidakselesaan sewaktu menyampaikan kuliah sebelum ke hospital.

“Saya tidak pasti sama ada UAI menghidap masalah paru-paru dan penyakit lain. Menurut isteri dan anaknya, UAI dimasukkan ke hospital kerana batuk dan lelah.
“UAI yang masih memerlukan rawatan sudah dipindahkan ke wad kelas pertama HSNZ dan mohon sama-sama doakan agar Al-Fadhil Ustaz diberi kesembuhan dan kesihatan,” kata individu terbabit.

Sumber: BH Online (Zaid Salim), Facebook Ustaz Wan Sukairi Wan Abdullah

Written By

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Anggota polis berpangkat Lans yang didakwa menembak isterinya, Safsufarnisya Salleh, 27 dengan lebih dari lima tembakan meminta agar dibawa ke pusara allahyarham. Permintaan itu...

Dunia

Demi konten dan perhatian, sesetengah orang sanggup melanggar larangan yang telah ditetapkan agama sedangkan dia sedar bahawa apa yang dilakukan adalah berdosa. Demi konten...

Spotlight

Sebelum ini, kecoh di media sosial apabila nama pelawak Indonsia iaitu Daus Mini didakwa curang belakang isterinya, Shelvie Hana Wijaya. Pun begitu, segalanya berubah...

Spotlight

Kereta pengarah dan penulis skrip filem kontroversi Mentega Terbang, Mohd Khairi Anwar Jailani serta pelakon karya tersebut disimbah cat dan bahan asid hari ini....

Advertisement