Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

Terlibat Jenayah Rogol, Bekas Ahli Kumpulan EXO Dipenjara 13 Tahun

Mahkamah Rakyat Daerah Chaoyang Beijing telah menjatuhkan hukuman penjara selama 13 tahun kepada bekas ahli boyband K-Pop terkenal EXO, Kris WU apabila didapati bersalah atas jenayah merogol.

Bersalah atas dua tuduhan

Menerusi laporan dari Harian Metro merujuk kepada media tempatan, Kris yang berusia 32 tahun didapati bersalah atas dua kesalahan iaitu melakukan jenayah rogol dan mengumpulkan beberapa individu lain melakukan aktiviti seksual.

Dia dipenjara selama 11 tahun enam bulan atas dakwaan merogol dan 22 bulan pula untuk kesalahan aktiviti seksual yang dilakukan.

Lakukan jenayah di kediamannya

Difahamkan, ahli kumpulan EXO itu melakukan perbuatan seks bersama tiga wanita di kediamannya tanpa kerelaan mangsa ketika kesemua mangsa berada dalam keadaan tidak sedarkan diri kerana mabuk.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Kesemua jenayah dilakukan sekitar  November hingga Disember 2020.

Terdahulu, Kris Wu turut didapati bersalah melakukan aktiviti seks bersama dua wanita selepas mereka mabuk di kediamannya pada Julai 2018.

Kris ditahan Chaoyang pada 31 Julai tahun lalu selepas didakwa memperdaya wanita untuk melakukan hubungan seks.

Dia juga juga didenda sebanyak 600 juta Yuan (RM375 juta) atas kesalahan mengelak membayar cukai menurut Perkhidmatan Cukai Perbandaran Beijing bagi Pentadbiran Percukaian Negeri.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Untuk rekod, Kris Wu pernah menyertai kumpulan EXO pada 2012 sebelum mengundurkan diri pada 2014 atas alasan tidak berpuas hati dengan kontrak bersama SM Entertainment.

 

Sumber: Harian Metro 

Advertisement. Scroll to continue reading.
+ posts

Siti Hajar
Ditulis oleh Siti Hajar

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Pihak polis sedang memburu suspek yang dilaporkan mengugut mahu memukul salah seorang pelanggan di restoran makanan segera McDonald’s di Sungai Isap, Kuantan. Menerusi laporan...

Lokal

Gambar suspek terlibat dalam kejadian tembakan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) Terminal 1 telah diedarkan ke semua pintu masuk negara di utara...

Kolumnis

Persediaan umat Islam dalam menyambut kedatangan lebaran Aidilfitri yang berbaki tidak kurang dari seminggu merupakan detik yang sering menjadi keutamaan dalam setiap keluarga. Keterujaan...

Sosial

Seorang pelancong ‘mat salleh’ telah mengundang kecaman orang ramai kerana beranggapan bahawa rakyat Malaysia tidak bersikap ramah terhadapnya. Menerusi perkongsian @anthraxxx781 di akaun X,...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd