Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

Terlibat Jenayah Rogol, Bekas Ahli Kumpulan EXO Dipenjara 13 Tahun

Mahkamah Rakyat Daerah Chaoyang Beijing telah menjatuhkan hukuman penjara selama 13 tahun kepada bekas ahli boyband K-Pop terkenal EXO, Kris WU apabila didapati bersalah atas jenayah merogol.

Bersalah atas dua tuduhan

Menerusi laporan dari Harian Metro merujuk kepada media tempatan, Kris yang berusia 32 tahun didapati bersalah atas dua kesalahan iaitu melakukan jenayah rogol dan mengumpulkan beberapa individu lain melakukan aktiviti seksual.

Dia dipenjara selama 11 tahun enam bulan atas dakwaan merogol dan 22 bulan pula untuk kesalahan aktiviti seksual yang dilakukan.

Lakukan jenayah di kediamannya

Difahamkan, ahli kumpulan EXO itu melakukan perbuatan seks bersama tiga wanita di kediamannya tanpa kerelaan mangsa ketika kesemua mangsa berada dalam keadaan tidak sedarkan diri kerana mabuk.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Kesemua jenayah dilakukan sekitar  November hingga Disember 2020.

Terdahulu, Kris Wu turut didapati bersalah melakukan aktiviti seks bersama dua wanita selepas mereka mabuk di kediamannya pada Julai 2018.

Kris ditahan Chaoyang pada 31 Julai tahun lalu selepas didakwa memperdaya wanita untuk melakukan hubungan seks.

Dia juga juga didenda sebanyak 600 juta Yuan (RM375 juta) atas kesalahan mengelak membayar cukai menurut Perkhidmatan Cukai Perbandaran Beijing bagi Pentadbiran Percukaian Negeri.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Untuk rekod, Kris Wu pernah menyertai kumpulan EXO pada 2012 sebelum mengundurkan diri pada 2014 atas alasan tidak berpuas hati dengan kontrak bersama SM Entertainment.

 

Sumber: Harian Metro 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Written By

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Politik

Seorang warganegara Malaysia, Mohd Hatta Sanuri telah menfailkan writ saman kepada dua bekas Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr Mahathir Mohamad dan Tan Sri Muhyiddin...

Dunia

Seorang Youtuber ‘besarkan zakar’ terkenal Amerika, Laith Abdallah Algaz ditemui maut di sebuah pangsapuri dekat Pattaya, Thailand pada Isnin. Menurut laporan antarabangsa, mangsa yang...

Spotlight

Selepas setahun menimang cahaya mata hasil menggunakan khidmat ibu tumpang, pelakon antarabangsa, Priyanka Chopra dan suaminya, Nick Jonas akhirnya mendedahkan juga wajah anak perempuan...

Dunia

Seorang pengetua sekolah dilaporkan meninggal dunia ketika bersama seorang guru wanita di dalam sebuah bilik hotel di Tulungagung, Jawa Timur pada 24 Januari lalu....

Advertisement