Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lokal

Terap Nilai-Nilai Positif, Perayaan Daikin Menyatukan Komuniti

Daikin Malaysia telah menjadi tuan rumah bagi hari perpaduan yang dilangsungkan di ibu pejabat mereka di Sungai Buloh, Selangor pada Sabtu lalu.

Hari tersebut bertujuan membangunkan komuniti dengan sambutan silang budaya yang menggabungkan elemen-elemen budaya Jepun serta Malaysia.

Turut hadir tetamu kehormat, Raja Muda Selangor, Tengku Amir Shah Ibni Sultan Sharafuddin Idris Shah Al-Haj yang berkenan mencemar duli dan merasmikan acara istimewa ini.

Acara tersebut sebagai penghargaan kepada pekerja berdedikasi di samping mengukuhkan ikatan dengan komuniti berhampiran.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pada masa sama, ia turut menjadi platform untuk menonjolkan komitmen teguh Daikin Malaysia terhadap tanggungjawab sosial korporat (CSR) serta penjalinan hubungan dengan komuniti tempatan.

Antara contoh inisiatif CSR Daikin adalah memberi sumbangan kepada beberapa buah sekolah serta rumah anak yatim di kawasan Sungai Buloh bagi membantu operasi harian mereka.

Dalam pada itu, acara berkenaan turut melangsungkan pelbagai aktiviti antaranya persembahan daripada Rumah Kasih Harmoni Paya Jaras dan kemunculan maskot siri animasi popular Upin & Ipin.

Selaras dengan inisiatif untuk mempromosikan gaya hidup yang lebih sihat dan aktif, Daikin memberi peluang kepada para tetamu menikmati sesi bertemu dan menandatangani autograf eksklusif bersama pemain Kelab Bola Sepak Selangor.

Advertisement. Scroll to continue reading.
+ posts

Iffa Sabrina
Written By Iffa Sabrina

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Spotlight

Pasangan pelakon popular Hollywood, Jason Statham dan Rosie Huntington-Whiteley tampil berpakaian sopan serta menutup aurat ketika lawat masjid telah berjaya raih pujian peminat. Menerusi hantaran...

Dunia

Amaran mengenai fenomena  ribut solar dahsyat yang diramalkan berlaku pada awal tahun depan telah dikeluarkan oleh beberapa orang saintis dan dijangka cukup kuat. Mungkin...

Spotlight

Video penyanyi terkenal Indonesia, Bunga Citra Lestari (BCL) dan suami barunya, Tiko Aryawardhana di ‘after party’ usai dari majlis resepsi perkahwinan mereka telah tular ...

Dunia

11 pendaki ditemukan maut susulan letusan Gunung Berapi Marapi di Sumatera Barat dan tiga lagi pendaki ditemukan selamat oleh penyelamat Indonesia. Menurut laporan Reuters,...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.