Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sukan

Tak Simpan Dendam, Setiausaha Agung FAM Maafkan Pengirim Surat Layang

Setiausaha Agung Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) Datuk Noor Azman Rahman maafkan pengirim surat layang yang mengandungi fitnah berkenaan dirinya dan tersebar sebelum ini.

Memetik laporan Sinar Harian, Noor Azman berkata dia tidak menyimpan sebarang dendam keatas pemfitnah disamping menyerahkan kepada FAM untuk menyelesaikan surat layang itu.

Setiausaha Agung FAM maafkan pengirim surat layang

Foto: Utusan

“Tohmahan itu memang banyak kepada saya. Cuma saya tidak mahu komen pada bulan Ramadan ini, satu sahaja iaitu saya maafkan apa juga fitnah itu.
“Selebihnya saya serahkan kepada FAM untuk menyelesaikan perkara ini,” katanya.

Artikel berkaitan: Naib Presiden FAM Sangkal Dakwaan ‘Surat Layang’, Percaya Ketelusan Dalam Sistem Pengurusan

Advertisement. Scroll to continue reading.

Terdahulu, tular surat layang yang dihantar menerusi emel kepada media mengenai salah guna kuasa dalam pengurusan FAM dan nama Noor Azman merupakan antara individu yang banyak disebut di dalam surat layang tersebut.

Menurut surat tersebut, Noor Azman didakwa tidak memenuhi tugas yang telah diamanahkan kepadanya sebagai setiausaha agung.

Selain itu, beliau juga didakwa lebih cenderung kepada aktiviti politik berbanding menjalankan tanggungjawabnya dalam organisasi tersebut.

Malah, surat tersebut turut menyebut individu yang pandai membodek atau menyanjung beliau sering diutamakan untuk kenaikan pangkat atau diberi peluang menghadiri mesyuarat khas bersamanya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pada masa yang sama, Noor Azman juga didakwa terlibat dalam peletakan jawatankuasa setiausaha agung lama iaitu Mohd Saifuddin Abu Bakar.

Sumber: Sinar Harian (Muhhamad Zakwan Nazaraly)

Anis Rabiatul
Ditulis oleh

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Filem

Filem Vina: Sebelum 7 Hari berjaya mendapat sambutan yang meluas apabila meraih 4 juta tontonan setelah 12 hari ditayangkan di Indonesia. Perkara itu dimaklumkan...

Dunia

Presiden Iran Ebrahim Raisi dilaporkan meninggal dunia selepas helikopter dinaiki beliau terhempas di kawasan pergunungan di barat laut Iran. Memetik laporan CNN World, perkara...

Spotlight

Skandal seks terbesar dunia hiburan Korea Selatan, Burning Sun kembali mencuri perhatian apabila sebuah dokumentari khas menceritakan secara terperinci mengenai jenayah itu dimuat naik...

Dunia

Selepas filem Vina: Sebelum 7 Hari ditayangkan, polis menahan seorang daripada sekumpulan individu yang didakwa dalang dalam kes rogol dan pembunuhan pelajar sekolah di...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd