Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

Shah Rukh Khan Ada Sebidang Tanah Di Bulan, Hadiah Peminat Dari Australia

Baru-baru ini, India telah mencipta sejarah apabila menjadi negara pertama apabila berjaya mendaratkan kapal angkasa di kutub selatan bulan yang sebahagian besarnya belum diterokai.

Difahamkan, penerokaan tersebut merukan satu misi penting untuk meneroka bulan dan kedudukan India sebagai kuasa angka selepas beberapa hari kapal angkasa Russia terhempas.

View this post on Instagram

A post shared by Shah Rukh Khan (@iamsrk)

Advertisement. Scroll to continue reading.

Bagaimanapun, pelakon terkenal, Shah Rukh Khan telah mengejutkan ramai apabila dia mendakwa mempunyai sebidang tanah di bulan.

Pendedahan tersebut telah mengejutkan ramai dimana dia menjelaskan tidak membeli tanah tersebut sebaliknya menerima hadiah daripada peminatnya yang berasal dari Australia.

View this post on Instagram

Advertisement. Scroll to continue reading.

A post shared by Shah Rukh Khan (@iamsrk)

Menurut aktor yang berusia 57 tahun itu, tanah itu adalah hadiah bersempena ulang tahun kelahirannya yang ke-37 pada 2002 dan diberi nama Laut Ketenangan mengikut Lunar Registey.

“Seorang wanita warganegara Australia membeli sebidang tanah di bulan setiap tahun pada ulang tahun kelahiran saya. Saya juga telah menerima sijil daripada Persatuan Republik Lunar,” ujarnya.

Bukan itu sahaja, peminat yang ingin dikenali sebagai Glamsham itu mahu melihat Shah Rukh Khan individu pertama yang menjadi hero di tanah tersebut.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Saya mahu dia menjadi wira filem Hindi pertama di bulan! Saya mahu dia menjadi yang pertama dalam segala-galanya,” luahnya.

Sumber: India Today

Advertisement. Scroll to continue reading.

Nur Ain
Ditulis oleh Nur Ain

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Nasional

Kerajaan bersetuju melaksanakan Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) 3.0 dengan konsep dan format baharu di bawah Kementerian Pertahanan (MINDEF). Menteri Pertahanan, Datuk Seri Mohamed...

Spotlight

Ahli gusti profesional, John Cena mengumumkan akan bersara daripada sukan yang diminatinya, WWE pada tahun depan selepas dua dekad terlibat dalam gelanggang tersebut. Menerusi...

Lokal

Seramai 45 orang termasuk tujuh kanak-kanak dilaporkan terperangkap dalam kejadian kepala air ketika pertandingan memancing di sebuah kolam berhampiran Kampung Longob, Jalan Tandek, Kota...

Sukan

Harapan penerjun kebangsaan, Ooi Tze Liang tidak kesampaian apabila kem terjun negara gagal memperoleh slot tambahan daripada Akuatik Dunia untuk beraksi di Sukan Olimpik...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd