Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

Serik Kena Buli, Lucinta Luna Tekad Berhijrah & Cari Jodoh Di Jerman

Penyanyi dan personaliti media sosial ‘transgender’ tersohor Indonesia, Lucinta Luna menyatakan hasratnya untuk berpindah ke luar negara setelah tidak tahan menjadi mangsa buli oleh masyarakat di sana.

Lucinta atau nama sebenarnya Muhammad Fattah mengakui hidupnya kini agak sunyi dan kosong sehingga memerlukan seseorang di sisi bagi membantu menaikkan semangatnya yang hilang.

Lucinta berkata, walaupun ramai melihat dia gembira serta tiada masalah seperti yang dilihat di media sosial, sebaliknya dia hanyalah seorang insan transgender kesepian.

Disebabkan itulah, dia mempunyai perancangan untuk berhijrah ke luar negara selain turut membayangkan akan berkahwin dalam tempoh lima tahun dari sekarang.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Malah, dia juga membayangkan dapat mengambil dan menjaga anak angkat sewaktu tinggal di sana.

“Saya nak habiskan hidup di sana. Jika diberi pilihan, saya mahu ke Jerman terlebih dahulu sebelum netizen mengenali say,”ujar Lucinta menerusi temubual di Youtube.

Di kesempatan itu, transgender berusia 33 tahun itu mengaku dia sudah serik menjadi mangsa buli apabila sering dikritik netizen sehingga mendatangkan tekanan dalam hidupnya.

Sumber: Youtube Deddy Corbuzier

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Written By

Jadi diri sendiri

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Anggota polis berpangkat Lans yang didakwa menembak isterinya, Safsufarnisya Salleh, 27 dengan lebih dari lima tembakan meminta agar dibawa ke pusara allahyarham. Permintaan itu...

Dunia

Demi konten dan perhatian, sesetengah orang sanggup melanggar larangan yang telah ditetapkan agama sedangkan dia sedar bahawa apa yang dilakukan adalah berdosa. Demi konten...

Spotlight

Sebelum ini, kecoh di media sosial apabila nama pelawak Indonsia iaitu Daus Mini didakwa curang belakang isterinya, Shelvie Hana Wijaya. Pun begitu, segalanya berubah...

Spotlight

Kereta pengarah dan penulis skrip filem kontroversi Mentega Terbang, Mohd Khairi Anwar Jailani serta pelakon karya tersebut disimbah cat dan bahan asid hari ini....

Advertisement