Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lokal

Seramai 5,600 Kakitangan Awam Kedah Terima Bantuan Khas RM400

Kerajaan Negeri Kedah akan berikan bantuan khas berjumlah RM400 kepada semua kakitangan awam pada 14 September ini.

Perkara tersebut disahkan sendiri oleh Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Muhammad Sanusi Md Nor berkata, pemberian itu akan melibatkan seramai 5,600 kakitangan awam di negeri tersebut dengan peruntukan lebih RM2.08 juta.

Difahamkan, pemberian tersebut adalah selari dengan pemberian bantuan khas kepada kakitangan awam di peringkat Persekutuan yang diumumkan Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Jelas beliau, pemberian itu diumumkan selepas Pilihan Raya Negeri (PRN) baru-baru ini kerana bimbang orang rami anggap ia sogokan pilihan raya untuk mendapat undian.

Advertisement. Scroll to continue reading.
“Kita tidak umumkan perkara ini semasa tempoh berkempen kerana khuatir perkara ini akan menjadi sogokan pilihan raya. Jadi, kita umumkan selepas selesai pilihan raya,” katanya.

Dalam pada itu, Sanusi percaya bahawa exco-exo akan menjalankan tanggungjawab dengan penuh profesional ketika berurusan dengan para pegawai agensi-agensi Persekutuan.

“Saya rasa pertemuan itu akan menyelesaikan anggapan tersebut. Saya percaya semua pegawai agensi-agensi persekutuan bersikap profesional kerana mereka dilantik atas pelantikan pengurusan dan profesional,” ujarnya lagi.

Sementara itu, mengulas mengenai pendirian tema dan logo bagi sambutan hari kebangsaan 31 Ogos ini, beliau memaklumkan Kerajaan Negeri Kedah akan mengikut Kerajaan Persekutuan.

Sumber: UtusanTV (Muhammad Izzat Nasuruden)

Advertisement. Scroll to continue reading.

Nur Ain
Ditulis oleh

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Filem

Filem Vina: Sebelum 7 Hari berjaya mendapat sambutan yang meluas apabila meraih 4 juta tontonan setelah 12 hari ditayangkan di Indonesia. Perkara itu dimaklumkan...

Dunia

Presiden Iran Ebrahim Raisi dilaporkan meninggal dunia selepas helikopter dinaiki beliau terhempas di kawasan pergunungan di barat laut Iran. Memetik laporan CNN World, perkara...

Spotlight

Skandal seks terbesar dunia hiburan Korea Selatan, Burning Sun kembali mencuri perhatian apabila sebuah dokumentari khas menceritakan secara terperinci mengenai jenayah itu dimuat naik...

Dunia

Selepas filem Vina: Sebelum 7 Hari ditayangkan, polis menahan seorang daripada sekumpulan individu yang didakwa dalang dalam kes rogol dan pembunuhan pelajar sekolah di...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd