Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lokal

Seramai 5,600 Kakitangan Awam Kedah Terima Bantuan Khas RM400

Kerajaan Negeri Kedah akan berikan bantuan khas berjumlah RM400 kepada semua kakitangan awam pada 14 September ini.

Perkara tersebut disahkan sendiri oleh Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Muhammad Sanusi Md Nor berkata, pemberian itu akan melibatkan seramai 5,600 kakitangan awam di negeri tersebut dengan peruntukan lebih RM2.08 juta.

Difahamkan, pemberian tersebut adalah selari dengan pemberian bantuan khas kepada kakitangan awam di peringkat Persekutuan yang diumumkan Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Jelas beliau, pemberian itu diumumkan selepas Pilihan Raya Negeri (PRN) baru-baru ini kerana bimbang orang rami anggap ia sogokan pilihan raya untuk mendapat undian.

Advertisement. Scroll to continue reading.
“Kita tidak umumkan perkara ini semasa tempoh berkempen kerana khuatir perkara ini akan menjadi sogokan pilihan raya. Jadi, kita umumkan selepas selesai pilihan raya,” katanya.

Dalam pada itu, Sanusi percaya bahawa exco-exo akan menjalankan tanggungjawab dengan penuh profesional ketika berurusan dengan para pegawai agensi-agensi Persekutuan.

“Saya rasa pertemuan itu akan menyelesaikan anggapan tersebut. Saya percaya semua pegawai agensi-agensi persekutuan bersikap profesional kerana mereka dilantik atas pelantikan pengurusan dan profesional,” ujarnya lagi.

Sementara itu, mengulas mengenai pendirian tema dan logo bagi sambutan hari kebangsaan 31 Ogos ini, beliau memaklumkan Kerajaan Negeri Kedah akan mengikut Kerajaan Persekutuan.

Sumber: UtusanTV (Muhammad Izzat Nasuruden)

Advertisement. Scroll to continue reading.

Nur Ain
Written By

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) memaklumkan telah bersedia untuk menghadapi segala kemungkinan yang berlaku pada masa akan datang berhubung pandemik baharu termasuk ancaman penyakit...

Sosial

Seluruh rakyat Malaysia masih berasa hiba dengan pemergian anjing pengesan milik Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) dikenali sebagai Blake yang pernah diangkat menjadi ‘hero’ tragedi Batang...

Spotlight

Pemain bola sepak terkenal dunia, Neymar dipercayai kantoi berlaku curang dengan teman wanitanya yang sarat hamil apabila tular video dirinya sedang berparti di sebuah...

Sukan

Perlawanan antara Selangor FC dan Terengganu FC semalam berakhir dengan layangan kad merah daripada pengadil kepada pemain pertahanan import Selangor FC, Yazan Al-Arab. Memetik...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.