Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sukan

“Saya Ingin Maklumkan Tak Dapat Sertai Sukan Asia Hangzhou 2022” – Azizulhasni Awang

Jaguh berbasikal trek negara, Datuk Azizulhasni Awang terpaksa menarik diri daripada temasya Sukan Asia Hangzhou 2022 selepas mengalami kecederaan ketika berlatih Jumaat lalu.

Sukan Asia Hangzhou 2022 akan membuka tirai secara rasmi pada Sabtu ini, namun Azizulhasni masih belum pulih sepenuhnya.

https://www.facebook.com/azizulawangofficial/videos/968717854200490

Menurut Sinar Harian, dalam sidang media yang berlangsung di Majlis Sukan Negara (MSN), Bukit Jalil Rabu yang lalu, beliau berkata dia terpaksa melupakan misi memburu pingat emas di Hangzhou susulan kecederaannya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Selepas berbincang bersama jurulatihnya, John Beasley, Dr Kamarul (Hashimy Hussein) dan Dr Farrah Hani Imran, ketiga-tiga mereka sebulat suara menyokong ‘The Pocket Rocket Man’ untuk tidak bertanding.

“Dengan rasa berat hati, dukacita saya ingin memaklumkan tidak dapat menyertai Sukan Asia di Hangzhou. Kata sepakat telah diambil untuk saya menarik diri,” kata beliau.

Beliau menambah dengan keadaannya yang masih belum pulih sepenuhnya dari kecederaan bahagian pinggul kiri, adalah lebih baik untuk jaguh lumba trek basikal itu untuk menjalani proses pemulihan buat masa sekarang.

Namun begitu, Azizulhasni yakin dengan kemampuan Shah Firdaus dan berkata Shah sudah bersedia untuk menggalas tanggungjawab besar di pentas antarabangsa.

Pada Sabtu yang lalu, pelumba berumur 35 tahun itu telah berkongsi satu rakaman video di laman Facebook miliknya yang menunjukkan dia terjatuh ketika sedang memecut mengejar motosikal di hadapannya di Velodram Nasional.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: Sinar Harian (Azizul Fahmi Ahmad Zabidi)

Anis Rabiatul
Ditulis oleh

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Bisnes

Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengumumkan bakal menyertai Kumpulan BRICS (sebuah kesatuan ekonomi yang terdiri daripada negara-negara Brazil, Rusia, India, China, dan Afrika...

Spotlight

Rosé Blackpink telah menandatangani kontrak pengurusan dengan anak syarikat YG Entertaiment, The Black Label dan kini sedang dalam proses mempersiapkan muzik baharu untuk dipersembahkan...

Lokal

Polis sedang memburu empat lelaki bertopeng yang terlibat kes samun menggunakan senjata api di sebuah kedai emas dalam bangunan pusat beli belah di Metro...

Bisnes

Syarikat perisian komputer, Adobe Systems Incorporated (Adobe) dilaporkan telah disaman Jabatan Keadilan Amerika (DOJ) berikutan penawaran pelan langganan yang dikatakan tidak telus kepada pengguna. Menerusi...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd