Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nasional

KESUMA Beri Sumbangan Aidilfitri Kepada Masjid, Surau & Asnaf Pulau Pinang

Golongan asnaf di Pulau Pinang menerima sumbangan daripada Menteri Sumber Manusia (KESUMA), Steven Sim Chee Keong, hari ini.

Steven Sim yang juga Ahli Parlimen Bukit Mertajam turun padang bagi memberi sumbangan kepada golongan asnaf di masjid serta surau di Pulau Pinang.

Sebanyak 700 bakul makanan bernilai RM150 disumbangkan kepada golongan asnaf bagi meringankan beban menjelang sambutan Aidilfitri tahun ini.

“Antara barang-barang yang disumbangkan adalah beras, minyak masak, sos cili, tin sardin dan barangan masakan yang lain. Ini sedikit sebanyak dapat mengurangkan beban bagi menyambut Hari Raya Aidilfitri.
“Kos keseluruhan sumbangan bernilai RM200,000.00,”kata Steven Sim.

Asnaf KESUMA

Malah, setiap masjid dan surau turut menerima bantuan bernilai RM10,000.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Program yang berjalan selama dua hari bermula dari kawasan Parlimen Bukit Mertajam berjaya menceriakan penduduk selain membantu masjid serta surau menambah dana bagi kegunaan harian dan aktiviti penduduk setempat.

KESUMA

Artikel lain: KESUMA Beri Mandat Jadikan TalentCorp Sebagai Badan Pemikir Strategik

Antara masjid dan surau yang menerima sumbangan tersebut adalah Masjid Balik Bukit, Masjid Kampung Tasek Junjung di Bukit Mertajam,Masjid Haji Saad Permatang Pauh, Surau Taman Sri Janggus, Surau Salman Al- Farisi dan beberapa surau di kawasan sekitar Pulau Pinang.

KESUMA

KESUMA

Steven Sim berkata, KESUMA akan terus membantu nasib mereka yang kurang berkemampuan khususnya bagi menyambut perayaan tanpa memilih kaum dan agama.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Farah Nadia
Ditulis oleh

Berdiam tidak semestinya salah. Lantang tidak semestinya benar. Jaga hati, jangan sampai terguris perasaan.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Filem

Filem Vina: Sebelum 7 Hari berjaya mendapat sambutan yang meluas apabila meraih 4 juta tontonan setelah 12 hari ditayangkan di Indonesia. Perkara itu dimaklumkan...

Dunia

Presiden Iran Ebrahim Raisi dilaporkan meninggal dunia selepas helikopter dinaiki beliau terhempas di kawasan pergunungan di barat laut Iran. Memetik laporan CNN World, perkara...

Spotlight

Skandal seks terbesar dunia hiburan Korea Selatan, Burning Sun kembali mencuri perhatian apabila sebuah dokumentari khas menceritakan secara terperinci mengenai jenayah itu dimuat naik...

Dunia

Selepas filem Vina: Sebelum 7 Hari ditayangkan, polis menahan seorang daripada sekumpulan individu yang didakwa dalang dalam kes rogol dan pembunuhan pelajar sekolah di...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd