Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sukan

Rai Kemenangan Argentina, Messi Hadiahkan Rakan Sepasukan 35 iPhone Emas

Bintang Argentina, Lionel Messi dikhabarkan membeli 35 buah iPhone emas dengan nilai keseluruhannya  £175,000 (RM941,000) untuk dihadiahkan kepada rakan sepasukannya yang berada dalam pasukan kebangsaan sewaktu memenangi Piala Dunia 2022.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Nak hadiahkan sesuatu yang istimewa

Memetik laporan dari Harian Metro bersumberkan media tempatan, Messi telah menghadiahkan telefon isitmewa tersebut dengan ukiran nama masing-masing berserta nombor jersi yang terdapat logo Argentina diatasnya.

Ujar sumber, Messi ingin memberikan sesuatu yang istimewa kerana menjadi sebahagian yang bersejarah dalam kehidupannya.

“Lionel mahu melakukan sesuatu yang istimewa dan amat bermakna bagi meraikan detik bersejarah dalam hidupnya.
“Dia menghubungi syarikat Ben Lyons dan mereka membuat keputusan bersama dalam pemilihan reka bentuk dan corak.” jelasnya.

Menurut CEO iDesign Gold dikenali sebagai Ben, Messi bukan hanya menjadi antara pemain pujaan ramai tetapi turut merupakan pelanggan setia iDesign Gold.

Lionel bukan sahaja menjadi pujaan peminat seluruh dunia tetapi dia antara pelanggan paling setia IDesign Gold dan kerap berhubung dengan kami beberapa bulan selepas final Piala Dunia.”

Advertisement. Scroll to continue reading.
“Dia mahukan hadiah istimewa untuk semua pemain dan staf bagi meraikan detik bersejarah tetapi tidak mahu sesuatu yang biasa seperti jam.
“Jadi, saya cadangkan iPhones emas 24 karat yang terukir nama pemain dan dia tertarik dengan idea itu.” katanya.

Untuk rekod, pasukan Argentina telah menjadi juara dalam saingan Piala Dunia 2022 dengan Messi dinobatkan sebagai pemain terbaik kejohanan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: Instagram idesigngold, Harian Metro 

 

Written By

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Anggota polis berpangkat Lans yang didakwa menembak isterinya, Safsufarnisya Salleh, 27 dengan lebih dari lima tembakan meminta agar dibawa ke pusara allahyarham. Permintaan itu...

Dunia

Demi konten dan perhatian, sesetengah orang sanggup melanggar larangan yang telah ditetapkan agama sedangkan dia sedar bahawa apa yang dilakukan adalah berdosa. Demi konten...

Spotlight

Sebelum ini, kecoh di media sosial apabila nama pelawak Indonsia iaitu Daus Mini didakwa curang belakang isterinya, Shelvie Hana Wijaya. Pun begitu, segalanya berubah...

Spotlight

Kereta pengarah dan penulis skrip filem kontroversi Mentega Terbang, Mohd Khairi Anwar Jailani serta pelakon karya tersebut disimbah cat dan bahan asid hari ini....

Advertisement