Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bisnes

Pindah Ke TRX, Bursa Malaysia Sahkan Dalam Perbincangan Bersama Mulia Property

Bursa Malaysia mengesahkan sedang dalam proses perbincangan bersama syarikat Mulia Property Development Sdn Bhd untuk memindahkan pejabatnya ke Tun Razak Exchange (TRX).

Menerusi laporan The Star, pengendali bursa saham kini terletak di bangunan pejabat 16 tingkat yang bertempat di Bukit Kewangan, Kuala Lumpur.

Foto: NST

“Dalam hal ini, Bursa Malaysia mengesahkan perbincangan dengan Mulia Property Development masih diteruskan dan butirannya masih belum dimuktamadkan,” kata pengendali bursa saham dalam makluman kepada Bursa, pada Selasa.

Bursa Malaysia berkata demikian bagi mengulas dua artikel yang dikeluarkan baru-baru ini bertajuk ‘Bursa Malaysia timbang pindah TRX’ dan ‘Rundingan di peringkat akhir, ibu pejabat Bursa Malaysia akan dipindahkan ke TRX’.

Foto: The Star

Advertisement. Scroll to continue reading.

Menurut kedua-kedua artikel berkenaan, Bursa Malaysia dan Mulia Property dikatakan sedang berunding untuk memindahkan ibu pejabat bursa ke TRX dan jika langkah itu berjaya, Bursa Malaysia mungkin akan menduduki dua tingkat bangunan Bursa 106.

Namun begitu, Bursa menjelaskan bahawa pihaknya akan memberitahu maklumat lanjut setelah mengetahui perkembangan mengenai perkara terbabit.

“Pengumuman lanjut hanya akan dibuat oleh syarikat apabila terdapat perkembangan material mengenai perkara itu,” ujarnya lagi.

Sumber: The Star, Bernama

Nadhirah Suhaimi
Ditulis oleh Nadhirah Suhaimi

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Nasional

Kerajaan akan menbuat pengumuman khas kenaikan gaji 1.5 juta penjawat awam yang akan dibuat pada Jumaat, 16 Ogos depan. Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) memaklumkan...

Sosial

Tular di media sosial sepasang suami isteri warga emas yang ditemukan meninggal dunia dan membusuk di dalam bilik rumah mereka di kawasan Jonggol, Jawa...

Lokal

Jenazah Nur Farah Kartini Abdullah difahamkan akan dibawa pulang ke kampung halamannya di Kampung Lereng Bukit, Miri Sarawak bagi proses pengebumian pada hari ini....

Sosial

Bapa kepada salah seorang mangsa yang lemas Air Terjun Jami, Maros, Sulawesi Selatan pada Jumaat tahan tangis selepas menerima berita anak perempuannya lemas. Menerusi...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd