Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lokal

Pihak Berkuasa Buka Kertas Siasatan Susulan Wanita Hina Anggota Polis Bawahan

Umum sedia maklum mengenai rakaman yang tular mengenai seorang wanita yang mengeluarkan kata-kata kesat terhadap anggota polis bawahan sehingga mencetuskan rasa tidak puas hati dalam kalangan ramai.

Susulan kejadian itu, menurut laporan Harian Metro, pihak polis telah membuka kertas siasatan mengikut Seksyen 506 Kanun Keseksaan (ugutan).

“Menerusi laporan polis yang dibuat oleh anggota polis yang terbabit dalam kes ini, kertas siasatan dibuka mengikut Seksyen 186 Kanun Keseksaan dan Seksyen 14 Akta Kesalahan Kecil,” katanya.

Menerusi video berdurasi pendek yang telah tular sejak semalam, kelihatan seorang wanita yang dipercayai seorang wanita yang dipercayai pegawai kanan polis  tidak henti-henti mengeluarkan kata-kata hinaan terhadap dua anggota polis .

Sepanjang rakaman video itu, wanita terbabit merendah-rendahkan pangkat anggota polis terbabit dan anggota polis itu tidak layak membuat teguran terhadapnya kerana dia berpangkat lebih tinggi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Kau Lans Koperal, kau tak layaklah. Kau pangkat lagi kecik daripada akulah. Cara cakap macam OCPD (Ketua Polis Daerah), kau tak layaklah. Kau jadi pegawai dululah Lans Koperal!
“Kau berlagak macam apa, pangkat dahlah rendah,” ujarnya.

Sumber: Harian Metro (Nor Azizah Mokhtar)

+ posts

Nur Ain
Ditulis oleh Nur Ain

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Seorang lelaki bertindak memfailkan saman sebanyak RM55 juta setelah kehilangan kedua-dua belah kakinya akibat daripada kecuaian doktor. Memetik laporan Kosmo, penolong jurutera Majlis Bandaraya...

Lokal

Gambar suspek terlibat dalam kejadian tembakan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) Terminal 1 telah diedarkan ke semua pintu masuk negara di utara...

Spotlight

Pempengaruh media sosial asal Korea Selatan, Daud Kim, telah berkongsi video di Instagram miliknya dengan mengumumkan pembelian sebidang tanah di Incheon, Korea Selatan baru-baru...

Lokal

Pihak polis sedang memburu suspek yang dilaporkan mengugut mahu memukul salah seorang pelanggan di restoran makanan segera McDonald’s di Sungai Isap, Kuantan. Menerusi laporan...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd