Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sosial

Pernah Pelajari Al-Quran Secara Rahsia, Warga Emas India Berjaya Islamkan Lebih 108,000 Orang

Deen Muhammad, bekas Hindu yang memeluk Islam pada 1989 telah mendapat hidayah Allah ketika mempelajari al-Quran telah berjaya menarik perhatian ramai.

Mana tidaknya, keputusannya dalam menghayati al-Quran telah berjaya menyedari dirinya bahawa Islam adalah sebenar-benar agama yang dicari selama ini selepas berhala yang pernah dipercayainya tidak bermakna. 

Bukan itu sahaja, beliau telah membuktikan kebolehannya dengan memujuk lebih 108,000 orang India untuk memeluk Islam sebagai agama yang benar.

Kini berkhidmat sebagai presiden Jami’ah Masjid Allah Wali dan Madrassa ‘A’ishah T’aleem-ul Qur’an, sebuah institut yang berdedikasi untuk memperkenalkan Islam kepada orang ramai.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Hasrat utama beliau ialah agar seluruh dunia memeluk Islam meskipun pada mulanya, beliau terpaksa mempelajari al-Quran secara rahsia kerana berisiko disalahfahamkan oleh umat Islam.

Walaupun berdepan halangan, beliau meneruskan usaha menuntut ilmu dan mendapat tunjuk ajar daripada seorang guru.

Misi Deen Muhammad untuk menyeru orang lain kepada Islam bermula dengan keluarganya sendiri dan berkembang kepada orang lain, dibantu oleh sokongan orang Islam yang berpengaruh. 

Kemasyhuran Deen Muhammad semakin berkembang, menarik minat orang dari pelbagai agama dan wilayah yang berminat untuk menerima Islam. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: Startup Pakistan (Usman Murtaza)

+ posts

Nur Ain
Ditulis oleh Nur Ain

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Seorang lelaki bertindak memfailkan saman sebanyak RM55 juta setelah kehilangan kedua-dua belah kakinya akibat daripada kecuaian doktor. Memetik laporan Kosmo, penolong jurutera Majlis Bandaraya...

Lokal

Gambar suspek terlibat dalam kejadian tembakan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) Terminal 1 telah diedarkan ke semua pintu masuk negara di utara...

Spotlight

Pempengaruh media sosial asal Korea Selatan, Daud Kim, telah berkongsi video di Instagram miliknya dengan mengumumkan pembelian sebidang tanah di Incheon, Korea Selatan baru-baru...

Lokal

Pihak polis sedang memburu suspek yang dilaporkan mengugut mahu memukul salah seorang pelanggan di restoran makanan segera McDonald’s di Sungai Isap, Kuantan. Menerusi laporan...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd