Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sukan

Perlukan Pengendali Tempatan, Kontrak Cheng Hoe Bersama Kelab Thailand Berakhir

Kelab bola sepak Thailand, Police Tero FC tidak menyambung kontrak pengurus dari Malaysia iaitu Tan Cheng Hoe memandangkan mereka memerlukan pengemudi tempatan.

Memetik laporan Sinar Harian, Cheng Hoe yang hanya bertahan separuh musim dengan kelab berpangkalan di Bangkok itu berjaya memimpin 11 perlawanan Thai League 1 dengan pasukan berkenaan.

Foto: IG Police Tero FC

Namun begitu, sepanjang perkhidmatannya, pasukan Police Tero dilaporkan hanya berjaya memenangi dua perlawanan, tiga seri dan enam kekalahan yang menyebabkan penyingkiran kelab tersebut daripada saingan liga utama.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Meskipun hala tuju Cheng Hoe selepas ini tidak dapat dipastikan, namun beliau berkemungkinan akan kembali mengemudikan kelab-kelab dalam Liga Malaysia atau terus merantau di luar negara.

Foto: FB Police Tero FC

Dalam pada itu, terdapat juga khabar angin yang menyatakan bahawa bekas pengendali kelab Selangor FC ini akan ilantik sebagai pengarah teknikal Johor Darul Ta’zim (JDT) namun kesahihannya masih belum dapat dipastikan.

Terdahulu, pengurus bola sepak yang berusia 36 tahun ini pernah mengejutkan orang ramai apabila beliau meninggalkan Selangor FC pada Februari lalu beberapa bulan sebelum Liga Super bermula.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: Sinar Harian 

Nadhirah Suhaimi
Ditulis oleh

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Bisnes

Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengumumkan bakal menyertai Kumpulan BRICS (sebuah kesatuan ekonomi yang terdiri daripada negara-negara Brazil, Rusia, India, China, dan Afrika...

Spotlight

Rosé Blackpink telah menandatangani kontrak pengurusan dengan anak syarikat YG Entertaiment, The Black Label dan kini sedang dalam proses mempersiapkan muzik baharu untuk dipersembahkan...

Lokal

Polis sedang memburu empat lelaki bertopeng yang terlibat kes samun menggunakan senjata api di sebuah kedai emas dalam bangunan pusat beli belah di Metro...

Politik

Ahli Parlimen Machang, Wan Ahmad Fayhsal Wan Ahmad Kamal menganggap pengumuman penurunan harga telur ayam sebanyak tiga sen yang dilaksanakan oleh pihak kerajaan sebagai...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd