Connect with us

Hi, what are you looking for?

Politik

Pengarah Bomba Nafi Beri Zailah Izin Guna Air Pili Bomba Edar Kepada Penduduk

Baru-baru ini, ahli parlimen  Rantau Panjang, Siti Zailah Mohd Yusoff dituduh ‘mencuri’ air di pili bomba untuk disalurkan bagi kegunaan penduduk kawasan tersebut.

Dakwa sudah dapat kebenaran

Walau bagaimanapun, menerusi Facebook ahli parlimen berkenaan, beliau menafikan hal tersebut dan menyatakan yang pihaknya sudahpun mendapatkan kebenaran daripada pihak bomba.

Nafi beri kebenaran guna air pili bomba

Walau bagaimanapun, memetik laporan dari Malaysiakini, Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Kelantan, Zainal Madasin menafikan ada memberi kebenaran kepada pihak ahli parlimen berkenaan untuk mengambil air di pili berkenaan.

“Pihak kami tidak terima sebarang permohonan daripada YB untuk ambil air daripada pili bomba. Terus terang saya cakap. Tak ada surat, tak ada satu perkataan untuk minta kebenaran kepada kami.
“Saya juga hubungi Pengerusi Besar AKSB (Nazmi Ghazali Azmin dan beliau maklumkan pihaknya juga tiada terima permohonan daripada YB,” katanya.

Setakat ini, pihaknya sedang melakukan siasatan berhubung isu tersebut.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Terdahulu, tular beberapa perkongsian ahli parlimen PAS itu pada bulan April yang memaparkan tindakannya yang aktif mengusahakan bekalan air bersih bagi kegunaan penduduk.

Ini termasuk gambar yang dimuat naik menunjukkan sebuah lori sedang mengambil air daripada pili bomba sambil diperhatikan ahli parlimen berkenaan.

Sumber: Facebook Siti Zailah Mohd Yusoff, Malaysiakini (Mukhriz Hazim)

Advertisement. Scroll to continue reading.

Siti Hajar
Ditulis oleh

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Filem

Filem Vina: Sebelum 7 Hari berjaya mendapat sambutan yang meluas apabila meraih 4 juta tontonan setelah 12 hari ditayangkan di Indonesia. Perkara itu dimaklumkan...

Dunia

Presiden Iran Ebrahim Raisi dilaporkan meninggal dunia selepas helikopter dinaiki beliau terhempas di kawasan pergunungan di barat laut Iran. Memetik laporan CNN World, perkara...

Spotlight

Skandal seks terbesar dunia hiburan Korea Selatan, Burning Sun kembali mencuri perhatian apabila sebuah dokumentari khas menceritakan secara terperinci mengenai jenayah itu dimuat naik...

Lokal

Seramai 15 individu yang terbabit aktiviti masak mi segera di kawasan stesen minyak di Genting Highlands baru-baru ini ditahan polis pada Ahad. Memetik laporan...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd