Connect with us

Hi, what are you looking for?

Politik

Pengarah Bomba Nafi Beri Zailah Izin Guna Air Pili Bomba Edar Kepada Penduduk

Baru-baru ini, ahli parlimen  Rantau Panjang, Siti Zailah Mohd Yusoff dituduh ‘mencuri’ air di pili bomba untuk disalurkan bagi kegunaan penduduk kawasan tersebut.

Dakwa sudah dapat kebenaran

Walau bagaimanapun, menerusi Facebook ahli parlimen berkenaan, beliau menafikan hal tersebut dan menyatakan yang pihaknya sudahpun mendapatkan kebenaran daripada pihak bomba.

Nafi beri kebenaran guna air pili bomba

Walau bagaimanapun, memetik laporan dari Malaysiakini, Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Kelantan, Zainal Madasin menafikan ada memberi kebenaran kepada pihak ahli parlimen berkenaan untuk mengambil air di pili berkenaan.

“Pihak kami tidak terima sebarang permohonan daripada YB untuk ambil air daripada pili bomba. Terus terang saya cakap. Tak ada surat, tak ada satu perkataan untuk minta kebenaran kepada kami.
“Saya juga hubungi Pengerusi Besar AKSB (Nazmi Ghazali Azmin dan beliau maklumkan pihaknya juga tiada terima permohonan daripada YB,” katanya.

Setakat ini, pihaknya sedang melakukan siasatan berhubung isu tersebut.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Terdahulu, tular beberapa perkongsian ahli parlimen PAS itu pada bulan April yang memaparkan tindakannya yang aktif mengusahakan bekalan air bersih bagi kegunaan penduduk.

Ini termasuk gambar yang dimuat naik menunjukkan sebuah lori sedang mengambil air daripada pili bomba sambil diperhatikan ahli parlimen berkenaan.

Sumber: Facebook Siti Zailah Mohd Yusoff, Malaysiakini (Mukhriz Hazim)

Advertisement. Scroll to continue reading.

Written By

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Politik

Seorang pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang dikenali sebagai ‘Datuk Roy’ telah didakwa di Mahkamah Seksyen selepas dipercayai meminta dan menerima rasuah berjumlah...

Dunia

Baru-baru ini, tular sebuah video detik cemas yang dialami oleh penumpang apabila pintu kecemasan pesawat salah sebuah syarikat penerbangan telah dibuka sebelum mendarat dengan...

Spotlight

Anggota kumpulan tersohor Korea Selatan, BLACKPINK iaitu Lisa mendedahkan dirinya enggan dan malu berkongsi foto berbikini setiap kali bercuti di pantai. Lisa dalam satu...

Spotlight

Selebriti popular Indonesia, Raffi Ahmad mahu menjual jet peribadinya yang dibeli sekitar setahun lalu telah berjaya menarik perhatian ramai. Menerusi hantaran yang dimuat naik...

Advertisement