Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

Penganjur Konsert Coldplay di Malaysia Mohon Penonton Berhemah

Para peminat band terkenal Britain, Coldplay pastinya sudah tidak sabar menanti kehadiran mereka yang akan mengadakan persembahan di Stadium Nasional Bukit Jalil minggu depan.

Beri peringatan sepanjang konsert

Sehubungan dengan itu, pihak pengajur telah memuat naik peringatan yang perlu dipatuhi semua sepanjang konsert tersebut berlangsung.

View this post on Instagram

A post shared by Live Nation Malaysia (@livenation.my)

Advertisement. Scroll to continue reading.

Penonton Coldplay yang berniat jahat tak dibenar masuk

Pihak Live Nation memaklumkan sebarang tindakan menunggu artis atau bermalam di luar kawasan stadium adalah dilarang kerana dikhuatiri mengganggu keselamatan dan keselesaan artis serta orang awam yang akan berada di sana nanti.

Dalam pada itu, mereka juga menegaskan yang tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang kemalangan serta akan menangkap sesiapa yang bertindak melakukan masalah ketika hari konsert.

Ia boleh mengakibatkan kemalangan atau kesulitan membabitkan khalayak awam. Setiap pihak yang terbabit harus menangani sebarang kemalangan atau insiden tercetus disebabkan tindakan sedemikian.
Artis, penganjur dan pihak lokasi tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kemalangan dan insiden akibat daripada tindakan sedemikian.
Sebarang kelakuan berniat jahat, individu terbabit tidak akan dibenarkan memasuki lokasi persembahan dan mungkin diserahkan kepada pihak polis untuk didakwa.

Barang larangan tidak dibenar masuk ke konsert Coldplay

Tak hanya itu, Live Nation juga memuat naik beberapa barang larangan yang tidak dibenarkan dibawa masuk ke dalam venue seperti  minuman, binatang peliharaan, komputer riba mahu pun gajet, alatan merbahaya seperti mercun, minuman keras dan banyak lagi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Artikel lain: Konsert Coldplay Perlu Dibatalkan, Hormat Sensitiviti Isu Palestin! – MUIS

Difahamkan, Konsert Coldplay: Music Of The Spheres World Tour In Kuala Lumpur bakal berlangsung pada 22 November 2023 ini.

Penebusan tiket dinyatakan boleh dilakukan bermula jam 12 tengahari dan pintu masuk konsert dibuka jam 5 petang.

Sumber: Instagram livenation 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Siti Hajar
Ditulis oleh

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Dunia

Selepas filem Vina: Sebelum 7 Hari ditayangkan, polis menahan seorang daripada sekumpulan individu yang didakwa dalang dalam kes rogol dan pembunuhan pelajar sekolah di...

Sosial

Seorang wanita dari Indonesia mohon maaf selepas video TikToknya yang memaparkan dakwaan dia tidak pernah mendengar suara azan di Malaysia menjadi tular. Menerusi satu...

Sosial

Tular di media sosial memaparkan gambar dan video sekumpulan sami Buddha sedang berehat di sebuah masjid di Temanggung di Jawa Tengah, Indonesia. Menerusi saluran...

Lokal

Penglibatan pengasas kedai serbaneka KK Mart, Datuk Seri Dr Chai Kee Kan bersama Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim ke Uzbekistan bagi lawatan rasmi...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd