Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sukan

Kim Pan Gon ‘Rayu’ Penyokong Harimau Malaya Turun Ke SNBJ Esok

Ketua jurulatih kebangsaan, Kim Pan Gon, berharap akan ‘kebanjiran’ penyokong setia Harimau Malaya semasa perlawanan Kumpulan D kelayakan Piala Dunia 2026/ Piala Asia 2027 menentang Kyrgyzstan di Stadium Nasional Bukit Jalil, malam esok.

Kredit: Berita Harian

Pusingan yang sangat penting buat Harimau Malaya

Memetik laporan dari Bernama, Pan Gon memaklumkan yang sokongan padu daripada peminat tempatan adalah penting dalam perlawanan ini kerana dianggapnya sangat penting bagi pasukan Harimau Malaya dalam usahanya untuk layak ke pusingan ketiga.

Jurulatih dari Korea Selatan itu menyatkaan yang kelebihan bermain di gelanggang sendiri harus dimanfaatkan sepenuhnya bukan sahaja oleh pemain tetapi juga penyokong untuk menimbulkan rasa gerun bagi mana-mana lawan sebelum pasukannya menentang ‘The White Falcons’ di tempat lawan.

Advertisement. Scroll to continue reading.
“Jika anda mahu ke pusingan kelayakan ketiga Piala Dunia, perlawanan ini adalah penting bagi kita. Tanpa sokongan anda, kita tidak boleh berbuat apa-apa, kita mahu menggunakan kelebihan bermain di gelanggang sendiri sepenuhnya dan setiap penyokong perlu datang untuk mencipta persekitaran terbaik.
“Ini adalah ‘rumah’ kita, sesiapa yang datang ke sini, suasana di stadium sepatutnya rasa gerun kepada pasukan lawan. Hanya 10,000 (penonton) tidak boleh membuat mereka rasa gerun,” katanya.

harimau malaya

Kredit: The Vibes  

Artikel lain: Final Pesta Bola Merdeka 2023 Kekal Berlangsung Di SNBJ

Sehingga jam 10 pagi tadi, Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) memaklumkan sebanyak 7,587 keping tiket perlawanan antara Malaysia menentang Kyrgyzstan telah terjual.

Sumber: Bernama

Advertisement. Scroll to continue reading.

Siti Hajar
Ditulis oleh

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Polis masih menjalankan siasatan untuk mencari seorang guru wanita dari Sekolah Kebangsaan Kota Masai 3, Pasir Gudang, Johor yang dilaporkan hilang sejak 26 Disember...

Lokal

Kedua-dua peguam yang mewakili ibu Zayn Rayyan bantah permohonan polis untuk rekod pengakuan anak guam mereka di Mahkamah Majistret 2 di Petaling Jaya pada...

Lokal

Persatuan Hindu Agamam Ani Malaysia meminta kerajaan tidak terus menutup mulut dalam isu melibatkan penceramah bebas, Firdaus Wong yang didakwa menyarankan cara mengislamkan remaja...

Sosial

Majlis Ulama Indonesia (MUI) tampil memberi penjelasan dengan menyiasat dakwaan video yang tular berhubung penduduk mendaki Gunung Bawakaraeng di wilayah Sulawesi untuk melakukan ibadat...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd