Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lokal

Muhyiddin Yasin Yakin Tak Bersalah, Pendakwaan Dianggap Tindakan Politik Berniat Jahat

Presiden BERSATU, Tan Sri Muhyiddin Yasin menegaskan bahawa beliau tidak bersalah dan menyifatkan tujuh pertuduhan yang dihadapinya seolah-olah bertujuan untuk memalukan dirinya.

Menurut laporan BH Online, Muhyiddin yang juga bekas Perdana Menteri berkata, pendakwaan tersebut adalah satu tindakan yang bermotifkan politik jahat bagi menghancurkan BERSATU dan Perikatan Nasional (PN).

“Perdana Menteri (Datuk Seri Anwar Ibrahim) tahu bahawa PN mendapat sokongan padu daripada rakyat terutamanya orang Melayu dan Bumiputera dan akan menang besar dalam enam pilihan raya negeri yang akan diadakan tidak lama lagi.
“Saya menegaskan bahawa saya tidak bersalah dan saya akan jawab segala pertuduhan terhadap saya di mahkamah,” katanya selepas dibebaskan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di Putrajaya hari ini.

Tambah Pengerusi PN itu, beliau telah memberikan semua keterangan kepada SPRM dan tiada asas untuk mendakwanya di bawah mana-mana undang-undang.

“Tetapi sudah ada arahan daripada pihak yang paling berkuasa dalam pentadbiran negara supaya saya didakwa. Jadi, walau apapun penjelasan yang saya berikan, saya tetap akan didakwa,” ujarnya.

Terdahulu, Ketua SPRM, Tan Sri Azam Baki mengesahkan Ahli Parlimen Pagoh itu akan didakwa di mahkamah esok dipercayai berkaitan kes salah guna dana kerajaan Program Jana Ekonomi Pemerkasaan Kontraktor Bumiputera Berwibawa (Jana Wibawa).

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: BH Online (Ilah Hafiz Aziz & Suraya Ali), BERNAMA (Mohd Huzaini Daud & Faisal Jaafar)

+ posts

Avatar
Ditulis oleh Nor Hidayah

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Filem

Datuk Sarimah Ahmad, 82, rayu kepada penerbit terkenal untuk kembalikan semula pita asal empat filem hasil karyanya yang diambil sejak 36 tahun lalu sebelum...

Sosial

Sejak beberapa tahun lalu, nama Mawla Amin yang dikatakan ulama besar dari Maghribi telah menjadi bualan di media sosial apabila mengunjungi Malaysia serta mendapat...

Lokal

Seorang penjawat awam maut jatuh tingkat 21 di sebuah kondominum di Kuala Lumpur dipercayai pernah  menerima Anugerah Khidmat Cemerlang sepanjang perkhidmatannya. Kredit foto: Facebook...

Filem

Penulis Zabidi Mohamed mendakwa filem La Luna ada unsur penghinaan Islam selepas kini ditayangkan di platform Netflix. Filem La Luna Ada Unsur Penghinaan Islam...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.