Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lokal

Mr. H Tak Hadir Beri Keterangan, Identiti Kekal Misteri

Kontroversi video melibatkan Bekas Ketua Pengarah Jabatan Komunikasi Komuniti (J-KOM), Datuk Dr Mohammad Agus Yusoff dan lelaki bernama Wahid telah menjadi topik perbualan netizen susulan ada penglibatan Mr. H dikatakan sebagai dalang.

Kelibat tidak kelihatan

Sebelum ini, Mr. H dikhabarkan akan memberi keterangan kepada pihak polis pada hari ini sekitar jam 5.30 petang di Ibu Pejabat Polis Presint 11.

Kredit foto: Utusan

Mr. H difahamkan tidak hadir ke balai polis

Walau bagaimanapun, menerusi laporan dari Harian Metro, kelibat Mr. H tiada dan individu terbabit dikatakan tidak hadir.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Difahamkan, dia akan memberi keterangan pada esok namun lokasi dan waktu tidak dinyatakan. Berkemungkinan ia dilakukan di tempat lain.

KPN laporkan keterangan Mr. H akan diambil di Balai Polis Presint 11

Terdahulu, Ketua Polis Negara, Tan Sri Razarudin Husain, dilaporkan berkata keterangan Mr H akan diambil di Balai Polis Presint 11, Putrajaya.

Setakat ini seramai tiga saksi sudah dirakam percakapan di bawah Seksyen 112 Kanun Tatacara Jenayah dan beberapa saksi lain akan diambil keterangan dalam tempoh terdekat bagi membantu siasatan.

Pihak polis juga difahamkan belum menerima laporan dari pembantu pegawai J-KOM, Abdul Wahab Abdul Kadir Jilani, berhubung video perbualan lucah yang dikaitkan dengannya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sebelum ini, Wahab memaklumkan telah disuruh seseorang yang dikenali sebagai Mr. H untuk merakam perbualan bersama bekas Ketua Pengarah J-KOM itu.

Walau bagaimanapun, dia mendakwa perbualan tersebut bukan seperti rakaman yang tersebar dan mengatakan ia telah diedit.

Sumber: Harian Metro (Samadi Ahmad)

Advertisement. Scroll to continue reading.
+ posts

Siti Hajar
Ditulis oleh Siti Hajar

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Filem

Datuk Sarimah Ahmad, 82, rayu kepada penerbit terkenal untuk kembalikan semula pita asal empat filem hasil karyanya yang diambil sejak 36 tahun lalu sebelum...

Sosial

Sejak beberapa tahun lalu, nama Mawla Amin yang dikatakan ulama besar dari Maghribi telah menjadi bualan di media sosial apabila mengunjungi Malaysia serta mendapat...

Lokal

Seorang penjawat awam maut jatuh tingkat 21 di sebuah kondominum di Kuala Lumpur dipercayai pernah  menerima Anugerah Khidmat Cemerlang sepanjang perkhidmatannya. Kredit foto: Facebook...

Filem

Penulis Zabidi Mohamed mendakwa filem La Luna ada unsur penghinaan Islam selepas kini ditayangkan di platform Netflix. Filem La Luna Ada Unsur Penghinaan Islam...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.