Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

Menghitung Mac, Giliran Nam Joo Hyuk Masuk Latihan Ketenteraan

Pelakon tersohor Korea Selatan, Nam Joo Hyuk akhirnya akan masuk ke latihan ketenteraan dan menunaikan perkhidmatannya sebagai pegawai polis tentera seperti mana dimaklumkan oleh agensi.

Menurut laporan Dispatch, pelakon drama Twenty-Five Twenty-One itu sudah pun lulus ujian saringan ketenteraan dan bakal menerima notis lapor diri tidak lama lagi.

“Nam Joo Hyuk lulus peperiksaan pasukan petugas tentera polis pada hari ini,”ujar agensi kepada Dispatch.

Agensi Nam Joo Hyuk iaitu Management SOOP berkata, artis di bawah naungan mereka sudah memohon untuk ditemu bual oleh pasukan bergerak Kor Polis Tentera pada 5 Januari lalu dan menerima notis penerimaan terakhir pada hari ini.

Agensinya juga berkata, Nam Joo Hyuk akan menjalani latihan ketenteraan latihan asas ketenteraan selama lima minggu terlebih dahulu di pusat latihan ketenteraan.

Seterusnya, bakal menjalani latihan ketenteraan sebagai pegawai polis tentera dan mendaftar secara rasmi pada 20 Mac ini. Bagaimanapun, skadronnya masih belum disahkan lagi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dalam perkembangan lain, aktor berusia 28 tahun itu baru sahaja selesai menjalani penggambaran Vigilante untuk siri asal Disney+ pada bulan lepas dan telah mengambil masa peribadinya sebelum masuk ke dalam latihan ketenteraan.

Sumber: Dispatch

Written By

Jadi diri sendiri

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Pemergian sepasang suami isteri yang maut dalam kemalangan membabitkan lima buah kenderaan di Kampung Selamat, Sungai Tong, Setiu semalam mengundang rasa sayu dalam kalangan...

Dunia

Seorang wanita menangis sewaktu menjalani hukuman sebat sebanyak 100 kali di hadapan umum selepas didapati bersalah berzina dengan iparnya. Tak kuat tahan sakit Video...

Lokal

Malang tidak berbau, seorang lelaki dilaporkan maut selepas motosikal ditungganinya dipercayai gagal memotong sebuah kereta sebelum bertembung dengan treler. Kejadian dipercayai berlaku kira-kira jam...

Lokal

Rezeki tak disangka, seorang pelajar perempuan Tingkatan 2 menjadi individu paling muda membayar zakat perniagaan sebanyak RM10,000 kepada Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat...

Advertisement