Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

Menghitung Mac, Giliran Nam Joo Hyuk Masuk Latihan Ketenteraan

Pelakon tersohor Korea Selatan, Nam Joo Hyuk akhirnya akan masuk ke latihan ketenteraan dan menunaikan perkhidmatannya sebagai pegawai polis tentera seperti mana dimaklumkan oleh agensi.

Menurut laporan Dispatch, pelakon drama Twenty-Five Twenty-One itu sudah pun lulus ujian saringan ketenteraan dan bakal menerima notis lapor diri tidak lama lagi.

“Nam Joo Hyuk lulus peperiksaan pasukan petugas tentera polis pada hari ini,”ujar agensi kepada Dispatch.

Agensi Nam Joo Hyuk iaitu Management SOOP berkata, artis di bawah naungan mereka sudah memohon untuk ditemu bual oleh pasukan bergerak Kor Polis Tentera pada 5 Januari lalu dan menerima notis penerimaan terakhir pada hari ini.

Agensinya juga berkata, Nam Joo Hyuk akan menjalani latihan ketenteraan latihan asas ketenteraan selama lima minggu terlebih dahulu di pusat latihan ketenteraan.

Seterusnya, bakal menjalani latihan ketenteraan sebagai pegawai polis tentera dan mendaftar secara rasmi pada 20 Mac ini. Bagaimanapun, skadronnya masih belum disahkan lagi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dalam perkembangan lain, aktor berusia 28 tahun itu baru sahaja selesai menjalani penggambaran Vigilante untuk siri asal Disney+ pada bulan lepas dan telah mengambil masa peribadinya sebelum masuk ke dalam latihan ketenteraan.

Sumber: Dispatch

+ posts

Berdiam tidak semestinya salah. Lantang tidak semestinya benar. Jaga hati, jangan sampai terguris perasaan.

Farah Nadia
Ditulis oleh Farah Nadia

Berdiam tidak semestinya salah. Lantang tidak semestinya benar. Jaga hati, jangan sampai terguris perasaan.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Seorang lelaki bertindak memfailkan saman sebanyak RM55 juta setelah kehilangan kedua-dua belah kakinya akibat daripada kecuaian doktor. Memetik laporan Kosmo, penolong jurutera Majlis Bandaraya...

Lokal

Gambar suspek terlibat dalam kejadian tembakan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) Terminal 1 telah diedarkan ke semua pintu masuk negara di utara...

Spotlight

Pempengaruh media sosial asal Korea Selatan, Daud Kim, telah berkongsi video di Instagram miliknya dengan mengumumkan pembelian sebidang tanah di Incheon, Korea Selatan baru-baru...

Lokal

Pihak polis sedang memburu suspek yang dilaporkan mengugut mahu memukul salah seorang pelanggan di restoran makanan segera McDonald’s di Sungai Isap, Kuantan. Menerusi laporan...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd