Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lokal

KKD Jumpa Pihak TikTok Berhubung Kandungan Palestin Disekat

Kementerian Komunikasi Digital (KKD) akan jumpa pihak TikTok berhubung isu kandungan berkaitan konflik Palestin-Israel pada Khamis ini.

KKD jumpa pihak TikTok

KKD Jumpa Pihak TikTok

Foto: Buletin TV3 

Menterinya, Fahmi Fadzil berkata, pertemuan itu akan diadakan oleh Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (MCMC) dengan syarikat induk TikTok, lapor Bernama.

Beliau berkata pertemuan itu akan membincangkan dakwaan TikTok menyekat kandungan mengenai konflik Palestin-Israel di platformnya.

Advertisement. Scroll to continue reading.
“Saya lihat TikTok sudah mula ‘cuak’ kerana kita akan bertemu dengan syarikat induk mereka,” katanya ketika ditemui di Axiata Arena dalam Himpunan Malaysia Bersama Palestin, semalam.

KKD Jumpa Pihak TikTok

Foto: Free Malaysia Today

Beliau berkata demikian ketika ditanya mengenai tindakan kerajaan terhadap dakwaan pengguna media sosial bahawa TikTok memadam kandungan yang mempunyai perkataan Hamas dan beberapa perkataan lain.

Artikel berkaitan: Malaysia Sedar Risiko, Tetap Perjuangkan Nasib Palestin Di Peringkat Antarabangsa – PM

Disamping itu, beliau turut mengulas himpunan pada malam itu sangat memberangsangkan dengan lebih 15,000 orang hadir sebagai tanda sokongan rakyat Malaysia kepada rakyat Palestin.

Advertisement. Scroll to continue reading.
“Kehadiran yang baik ini saya harap akan jadi pencetus dan memberi semangat kepada seluruh rakyat Malaysia,” ujarnya.

KKD Jumpa Pihak TikTok

Foto: Sinar Harian

Fahmi turut memberi peringatan kepada mana-mana individu yang mahu memberikan sumbangan untuk memastikan agensi atau badan tersebut diiktiraf.

“Kita risau tindakan scammer atau pihak tidak bertanggungjawab mengambil kesempatan untuk meraih dana dan kita tidak tahu dana itu pergi ke mana,” jelasnya.

Sumber: Bernama

+ posts

Anis Rabiatul
Ditulis oleh Anis Rabiatul

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Sosial

Sejak beberapa tahun lalu, nama Mawla Amin yang dikatakan ulama besar dari Maghribi telah menjadi bualan di media sosial apabila mengunjungi Malaysia serta mendapat...

Filem

Datuk Sarimah Ahmad, 82, rayu kepada penerbit terkenal untuk kembalikan semula pita asal empat filem hasil karyanya yang diambil sejak 36 tahun lalu sebelum...

Lokal

Seorang penjawat awam maut jatuh tingkat 21 di sebuah kondominum di Kuala Lumpur dipercayai pernah  menerima Anugerah Khidmat Cemerlang sepanjang perkhidmatannya. Kredit foto: Facebook...

Filem

Penulis Zabidi Mohamed mendakwa filem La Luna ada unsur penghinaan Islam selepas kini ditayangkan di platform Netflix. Filem La Luna Ada Unsur Penghinaan Islam...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.