Connect with us

Hi, what are you looking for?

Politik

Khaled Nordin Nafi Dakwaan Ada Gerakan Jatuhkan Presiden UMNO

Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin menafikan dakwaan terdapat gerakan jatuhkan Presiden UMNO, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi oleh Ketua Bahagian parti tersebut.

Gerakan jatuhkan Presiden UMNO

Foto: Sinar Harian

Gerakan jatuhkan Presiden UMNO?

Menurut laporan Sinar Harian, Khaled berkata, pucuk pimpinan parti sebaliknya sedang berusaha mendapatkan pengampunan terhadap bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

“Surat kalau ditandatangani (ketua bahagian) pun, Presiden tak akan terguling. Jadi buat apa nak tandatangan surat. Mana ada,” katanya yang juga Menteri Pertahanan.

Beliau berkata demikian selepas lawatan kebajikan Veteran Angkatan Tentera Malaysia (ATM) di Taman Aman, Kota Tinggi pada Ahad.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Gerakan jatuhkan Presiden UMNO

Foto: Sinar Harian

Khaled berkata, Lembaga Pengampunan adalah hak mutlak dan budi bicara Yang di-Pertuan Agong sepenuhnya sebagaimana yang dinyatakan dalam perlembagaan Persekutuan.

Artikel lain: Sumber Dedah Isham Jalil Dipecat MT UMNO?

“UMNO menghormati keputusan pengampunan tersebut. Biarpun desakan dibuat ia tetap kuasa mutlak Yang di-Pertuan Agong.
“Bagaimanapun UMNO tetap akan berusaha untuk mendapatkan pengampunan bagi Datuk Seri Najib Razak” ujarnya.

Terdahulu, UMNO dilaporkan akan mengemukakan rayuan kepada Yang di-Pertuan Agong ke-17 bagi mendapatkan pengampunan penuh buat Najib.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: Sinar Harian (Nor Azura Md Amin)

+ posts

Avatar
Ditulis oleh Nor Hidayah

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Sosial

Sejak beberapa tahun lalu, nama Mawla Amin yang dikatakan ulama besar dari Maghribi telah menjadi bualan di media sosial apabila mengunjungi Malaysia serta mendapat...

Filem

Datuk Sarimah Ahmad, 82, rayu kepada penerbit terkenal untuk kembalikan semula pita asal empat filem hasil karyanya yang diambil sejak 36 tahun lalu sebelum...

Lokal

Seorang penjawat awam maut jatuh tingkat 21 di sebuah kondominum di Kuala Lumpur dipercayai pernah  menerima Anugerah Khidmat Cemerlang sepanjang perkhidmatannya. Kredit foto: Facebook...

Filem

Penulis Zabidi Mohamed mendakwa filem La Luna ada unsur penghinaan Islam selepas kini ditayangkan di platform Netflix. Filem La Luna Ada Unsur Penghinaan Islam...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.