Connect with us

Hi, what are you looking for?

Politik

Ketua Pemuda Umno Desak Anwar Ibrahim Pecat Menteri Pelancongan

Ketua Pemuda Umno, Dr Akmal Saleh desak Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim pecat Menteri Pelancongan, Tiong King Sing susulan beberapa isu yang hangat diperkatakan, baru-baru ini.

Menerusi hantaran yang dimuat naik oleh Akmal di laman Facebooknya, dia meluahkan rasa kecewa apabila Tiong mengiktiraf makanan yang berasaskan babi iaitu bak kut teh sebagai makanan warisan negara.

Ketua Pemuda Umno desak Anwar pecat Menteri Pelancongan

Artikel lain: “Kami Nak Ajar Nga Sejarah Tanah Melayu Dan Perlembagaan Malaysia” – Pemuda Umno

Jelasnya, adalah lebih baik mengiktiraf makanan yang boleh dinikmati oleh semua rakyat tanpa mengira kaum mahupun agama demi menjaga sensitiviti masing-masing.

Advertisement. Scroll to continue reading.
“Daripada mengiktiraf bak kut teh menjadi hidangan warisan negara lebih baik mengiktiraf makanan lain seperti nasi goreng cina dan banyak lagi makanan yang boleh dimakan oleh semua rakyat di negara ini tidak kira kaum mahupun agama.
“Jika menteri tidak boleh nak berfikir sensitiviti rakyat Malaysia dan apakah relevannya dalam membuat keputusan,sudah tiba masanya kita mohon agar PMX Anwar Ibrahim untuk pecat sahaja menteri,” katanya.

Bukan itu sahaja, Akmal turut berpendapat tindakan yang sama perlu diambil memandangkan sebelum ini penurunan pangkat ketua pengarah Lembaga Penggalakan Pelancongan Malaysia (Tourism Malaysia) Ammar Abd Ghapar yang disebabkan oleh kemerosotan prestasi.

“Kerana jika KP pelancongan diturunkan pangkat sebab prestasi merosot, maka alasan yang sama boleh digunakan kepada menteri yang bukan sahaja merosot, tetapi menteri yang paling teruk dalam sejarah.
“Menteri kong ka li kong lebih baik letak jawatan!” ujarnya.

Terdahulu, Tiong menjadi bualan hangat ramai apabila Ammar telah diturunkan pangkat sebagai timbalan ketua pengarah kerana tidak dapat melaksanakan tugas yang diberikan untuk menarik pelancong ke negara ini.

Sumber: Facebook @Akmal Saleh

Advertisement. Scroll to continue reading.
+ posts

Nur Ain
Ditulis oleh Nur Ain

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Dunia

Pengkritik Islam dan pelarian Iraq, Salwan Momika dilaporkan telah meninggal dunia dan mayatnya dijumpai di Norway pada Selasa lalu. Menurut laporan The Economic Times,...

Lokal

Aktivis dari Sabah dan Sarawak menggesa lima individu, termasuk Ketua Pemuda UMNO iaitu Dr Muhamad Akmal Saleh dilarang memasuki negeri itu kerana didakwa meningkatkan...

Sosial

Pempengaruh dan usahawan terkenal, Khairul Aming membuktikan kehebatannya sebagai anak Malaysia apabila dia dikenali oleh tukang masak di London. Menerusi satu perkongsian TikTok @christhechindian,...

Sosial

Seorang wanita ‘omputeh’ dakwa rakyat Malaysia dilayan teruk di Korea Selatan dan sangat berbeza dengan cara orang dari negara barat dilayan. Menerusi satu perkongsian...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd