Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nasional

Kerajaan Perpaduan Setuju Salur Peruntukan Kepada Wakil Rakyat Pembangkang

Majlis Pimpinan Tertinggi Sekretariat Kerajaan Perpaduan secara dasar bersetuju untuk mempertimbang menyalurkan peruntukan kepada wakil rakyat dari parti pembangkang.

Menurut satu laporan Utusan Malaysia, Ketua Whip Kerajaan Perpaduan, Datuk Seri Fadillah Yusof memaklumkan perkara tersebut dicapai semasa Mesyuarat Majlis Pimpinan Tertinggi Sekretariat yang diadakan di Sri Perdana, Putrajaya semalam.

Foto: FB Fadillah Yusof 

“Perkara ini dipersetujui dalam mesyuarat lebih satu jam yang dipengerusikan Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim, serta dihadiri oleh pemimpin tertinggi parti-parti komponen Kerajaan Perpaduan,” 
“Ke arah itu, satu draf Memorandum Persefahaman (MoU) akan dirangka terlebih dahulu dan akan dipanjangkan kepada pihak pembangkang sebagai langkah perundingan seterusnya,” katanya.

Foto: FB Fadillah Yusof 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Turut hadir dalam mesyuarat tersebut ialah Timbalan Perdana Menteri yang juga Presiden UMNO, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi dan Presiden Parti Amanah Negara (Amanah) Datuk Seri Mohamad Sabu dan dipengerusikan Perdana Menteri Dato Seri Anwar Ibrahim.

Foto: FB Fadillah Yusof 

Terdahulu, Fadillah memberitahu bahawa Majlis Pimpinan Tertinggi Sekretariat Kerajaan Perpaduan akan mengadakan mesyuarat antara pemimpin untuk membincangkan isu peruntukan kepada ahli Parlimen pembangkang.

Keputusan itu dibuat selepas perjumpaan Fadillah dengan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Hamzah Zainudin, Ketua Whip Perikatan Nasional Datuk Seri Takiyuddin Hassan dan Naib Presiden Bersatu Datuk Seri Dr Ronald Kiandee di Parlimen pada 19 Mac lalu.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: Utusan Malaysia (Siti Maisarah Binti Sheikh Abdul Rahim)

Avatar
Ditulis oleh

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Filem

Filem Vina: Sebelum 7 Hari berjaya mendapat sambutan yang meluas apabila meraih 4 juta tontonan setelah 12 hari ditayangkan di Indonesia. Perkara itu dimaklumkan...

Dunia

Presiden Iran Ebrahim Raisi dilaporkan meninggal dunia selepas helikopter dinaiki beliau terhempas di kawasan pergunungan di barat laut Iran. Memetik laporan CNN World, perkara...

Spotlight

Skandal seks terbesar dunia hiburan Korea Selatan, Burning Sun kembali mencuri perhatian apabila sebuah dokumentari khas menceritakan secara terperinci mengenai jenayah itu dimuat naik...

Dunia

Selepas filem Vina: Sebelum 7 Hari ditayangkan, polis menahan seorang daripada sekumpulan individu yang didakwa dalang dalam kes rogol dan pembunuhan pelajar sekolah di...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd