Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

Keluarga Ashraf Sinclair Restu Perkahwinan BCL, Tiko Aryawardhana

Selebriti terkenal Indonesia, Bunga Citra Lestari (BCL) yang bakal melangsungkan perkahwinan di Bali bersama jejaka pilihan hatinya, Tiko Aryawardhana dikhabarkan mendapat restu sepenuhnya daripada keluarga Allahyarham Ashraf Sinclair.

Ibu Ashraf titip pesan dan doa

Memetik laporan daripada Hops.id, ibu kepada Allahyarham Ashraf, Dida Sinclair dikatakan telah memberi keizinan kepada Bunga untuk bernikah dan turut menitipkan pesan serta doa sebelum bergelar isteri untuk kedua kalinya.

bcl

“Doa saya untuk Bunga agar dibimbing oleh Allah, agar tetap kuat, sehat, bahagia, dan bersyukur,” tulisnya.

BCL bakal disatukan 2 Disember

Terdahulu, Bunga dilaporkan bakal mendirikan rumah tangga dengan jejaka yang pernah dikaitkan dengannya iaitu Tiko Wardhana.

Bunga, 40, dan Tiko yang juga seorang duda dikatakan bakal disatukan sebagai suami isteri pada 2 Disember ini di sebuah hotel di Bali, Indonesia.

Advertisement. Scroll to continue reading.

bcl

Artikel lain: Staf Pejabat Agama Dedah BCL Bakal Nikah 2 Disember Di Bali?

Hal tersebut didedahkan seorang petugas pejabat agama dikenali sebagai Emma Fatmayani apabila mengesahkan berita tersebut.

Untuk rekod, penyanyi lagu Wanita Terbahagia ini telah mendirikan rumah tangga dengan pelakon asal Malaysia, Ashraf Sinclair pada 2008 dan dikurniakan seorang anak lelaki, Noah Aidan.

Walau bagaimanapun, Ashraf dikhabarkan meninggal dunia pada Februari 2020 semasa tidur akibat serangan jantung.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: hops.id

+ posts

Siti Hajar
Ditulis oleh Siti Hajar

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Filem

Datuk Sarimah Ahmad, 82, rayu kepada penerbit terkenal untuk kembalikan semula pita asal empat filem hasil karyanya yang diambil sejak 36 tahun lalu sebelum...

Sosial

Sejak beberapa tahun lalu, nama Mawla Amin yang dikatakan ulama besar dari Maghribi telah menjadi bualan di media sosial apabila mengunjungi Malaysia serta mendapat...

Lokal

Seorang penjawat awam maut jatuh tingkat 21 di sebuah kondominum di Kuala Lumpur dipercayai pernah  menerima Anugerah Khidmat Cemerlang sepanjang perkhidmatannya. Kredit foto: Facebook...

Filem

Penulis Zabidi Mohamed mendakwa filem La Luna ada unsur penghinaan Islam selepas kini ditayangkan di platform Netflix. Filem La Luna Ada Unsur Penghinaan Islam...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.