Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lokal

Kecoh Pekerja Pakai Songkok, Rantai Salib? Pengurus Restoran Mohon Maaf!

Pengurus Restoran Mon Chinese Beef Roti di Bukit Bintang mohon maaf dan mengaku silap bagi pihaknya kerana terlepas pandang dengan isu pemakaian rantai salib yang didakwa dipakai salah seorang kakitangannya.

Pengurus mohon maaf

Memetik laporan Harian Metro, pengurus restoran dikenali Sofia, 27, mengesahkan individu berkenaan merupakan salah seorang daripada kakitangannya. Bagaimanapun, lelaki terbabit sudah tidak lagi bekerja di restoran tersebut selepas diberhentikan.

Pihak pengurusan turut mohon maaf sekali lagi kepada mereka yang tersinggung dan berasa kurang senang selepas menonton video tular berkenaan.

“Saya akui, ia adalah kesilapan pihak pengurusan kerana tidak memeriksa dengan teliti latar belakang bekas kakitangan kami itu.
“Dia (bekas kakitangan) sudah diberhentikan oleh pengurusan sebelum saya dapat tahu lagi mengenai isu tular dan mohon maaf sangat atas kesilapan itu,”katanya.

mohon maaf

Sofia berkata, pihaknya juga berjanji akan lebih peka supaya tidak terlepas pandang terutama perkara yang menyentuh sensitiviti umat Islam di negara ini.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dalam pada itu, Sofia mendedahkan dirinya tidak dapat tidur dengan tenang selepas video tersebut tular dengan begitu cepat.

Dalam proses ambil sijil halal

Tambah Sofia, restoran berkenaan masih beroperasi dengan bantuan empat pekerja dari China dan seorang warga tempatan yang semuanya Cina Muslim.

Katanya lagi, pihak pengurusan sentiasa mengutamakan status halal kerana menyedari ramai di kalangan pelanggan mereka adalah Muslim.

“Sebelum buka restoran di sini lagi, kami sudah berhubung dengan ejen dilantik bagi membantu dalam menguruskan proses mendapatkan sijil halal daripada Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).
“Cuma proses mendapatkan sijil halal itu mengambil masa kerana banyak dokumen diperlukan dan saya pula masih muda dalam menguruskan perniagaan tapi akan cuba sehabis baik (bagi mendapatkan sijil halal),” jelas Sofia.

Sementara itu, Sofia meluahkan ketidaksangkaan apabila restoran diusahakannya akan tular sehingga dikunjungi ramai pelanggan pada setiap hari kerana baru dua bulan sahaja dibuka di Malaysia.

“Di China ada 52 cawangan dan memang popular hingga pelanggan berbaris panjang di semua premis di sana.
“Di sini pula adalah cawangan pertama dan sangat baru tapi tak sangka kerana sambutannya luar biasa. Terima kasih kepada semua yang datang,” luahnya.

mohon maaf

Artikel lain: “Sumpah Demi Allah..”- Peniaga Nasi Ayam Claypot Nafi Guna Bahan Tak Halal

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: Harian Metro (Redzuan Muharam)

+ posts

Berdiam tidak semestinya salah. Lantang tidak semestinya benar. Jaga hati, jangan sampai terguris perasaan.

Farah Nadia
Written By Farah Nadia

Berdiam tidak semestinya salah. Lantang tidak semestinya benar. Jaga hati, jangan sampai terguris perasaan.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Spotlight

Bekas tunang selebriti Indonesia, Lucinta Luna kembali menjadi bualan hangat ramai apabila dia dikatakan bertukar karier baharu sebagai bintang porno selain menawarkan perkhidmatan seks....

Spotlight

Selebriti terkenal Indonesia, Bunga Citra Lestari (BCL) yang bakal melangsungkan perkahwinan di Bali bersama jejaka pilihan hatinya, Tiko Aryawardhana dikhabarkan mendapat restu sepenuhnya daripada...

Politik

Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim perlu dinobatkan sebagai ‘Bapa Malaysia’ atas sumbangan beliau dalam isu berkait Perjanjian Malaysia 1963 (MA63). Memetik laporan Harian...

Dunia

Baru-baru ini, tular di laman sosial seorang tawanan Israel memberikan sepucuk surat buat Briged Al-Qassam sebagai tanda penghargaan. Menerusi sepucuk surat yang telah mula...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.