Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

Justin Bieber ‘Diserang’ Netizen, Doakan Israel Tapi Salah Guna Gambar

Penyanyi antarabangsa, Justin Bieber telah mendapat kecaman hebat di media sosial terutamanya di aplikasi X apabila dikatakan memuat naik sokongan terhadap Israel namun menggunakan gambar yang salah.

Simpati dengan Israel tapi guna gambar kemusnahan di Palestin

Dalam tangakapan layar Insta Story yang dikongsikan semula netizen di media sosial, Bieber telah menggunakan gambar kemusnahan di Palestin namun mendoakan agar Israel dalam keadaan selamat.

justin bieber

Justin Bieber padam posting

Merujuk kepada posting yang dibuat oleh Pop Base, penyanyi kelahiran Kanada itu dikatakan telah memadam ciapan tersebut.

Justin Bieber kata tak sokong mana2 pihak, tapi cakap tak serupa bikin

Tindakan tersebut diselar tidak bijak kerana dikatakan tidak tahu situasi sebenar yang berlaku kerana ketika ini Palestinlah yang menjadi mangsa kekejaman pihak musuh.

Dia kemudiannya mengunggah satu kenyataan memaklumkan berasa sedih melihat rakan-rakan dari kedua-dua pihak berbalah. Dia juga tidak mahu menyokong mana-mana pihak.

justin bieber

Cakap tak serupa bikin

Namun, dalam posting selanjutnya dia Insta Story, penyanyi lagu Baby itu menulis bahawa mendoakan Israel, dan perkara tersebut sudah tentu bercanggah dengan apa yang dinyatakan sebelum ini dimana tidak mahu berpihak kepada mana-mana kubu.

Advertisement. Scroll to continue reading.

justin bieber

Sejak tercetusnya konflik antara Palestin dan Israel, beberapa selebriti antarabangsa telah menyuarakan sokongan mereka secara terbuka di media sosial.

Ada juga yang menyelar peperangan yang berlaku walaupun umum sedia tahu bahawa tanah rakyat Palestin telah  dirampas sehingga terbentuk sebuah negara haram.

Sumber: X Pop Base

Advertisement. Scroll to continue reading.
+ posts

Siti Hajar
Ditulis oleh Siti Hajar

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Filem

Datuk Sarimah Ahmad, 82, rayu kepada penerbit terkenal untuk kembalikan semula pita asal empat filem hasil karyanya yang diambil sejak 36 tahun lalu sebelum...

Sosial

Sejak beberapa tahun lalu, nama Mawla Amin yang dikatakan ulama besar dari Maghribi telah menjadi bualan di media sosial apabila mengunjungi Malaysia serta mendapat...

Lokal

Seorang penjawat awam maut jatuh tingkat 21 di sebuah kondominum di Kuala Lumpur dipercayai pernah  menerima Anugerah Khidmat Cemerlang sepanjang perkhidmatannya. Kredit foto: Facebook...

Filem

Penulis Zabidi Mohamed mendakwa filem La Luna ada unsur penghinaan Islam selepas kini ditayangkan di platform Netflix. Filem La Luna Ada Unsur Penghinaan Islam...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.