Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

Juri Masterchef Australia Meninggal Dunia Pada Usia 46 Tahun

Juri Masterchef Australia, Jock Zonfrillo dikhabarkan meninggal dunia pada usia 46 tahun. Perkara tersebut dinyatakan sendiri oleh ahli keluarga selebriti tersebut pada 1 Mei 2023.

Polis temui pada awal pagi semalam

Memetik laporan dari Berita Harian merujuk kepada agensi, Zonfrillo yang merupakan seorang hos juga ditemui meninggal dunia oleh polis di Melbourne awal pagi semalam.

“Dengan hati yang benar-benar hancur dan tanpa tahu bagaimana hidup boleh diteruskan tanpa dirinya, kami sangat sedih untuk berkongsi bahawa Jock sudah meninggal dunia,” kata keluarganya di media sosial.

Zonfrillo yang berdarah kacukan Scotland-Australia telah dilahirkan di Glasgow, Scotland pada 4 Ogos 1976  telah berlatih sebagai cef di United Kingdom (UK) sebelum berpindah ke Australia pada awal 2000.

Bapa kepada empat orang cahaya mata itu telah membuka Restoran Orana yang terkenal pada 2013 sebelum mengusahakan Bistro Blackwood, empat tahun kemudian ketika menetap di Adelaide.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Zonfrillo yang tersenarai sebagai cef terkemuka di negara itu telah menjadikan Restoran Orana sebagai salah sebuah premis sajian terkemuka Australia dan memenangi pelbagai anugerah.

Sumber: Berita Harian (Susunan Affan Rostam)

Written By

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Dunia

Baru-baru ini, tular sebuah video detik cemas yang dialami oleh penumpang apabila pintu kecemasan pesawat salah sebuah syarikat penerbangan telah dibuka sebelum mendarat dengan...

Spotlight

Anggota kumpulan tersohor Korea Selatan, BLACKPINK iaitu Lisa mendedahkan dirinya enggan dan malu berkongsi foto berbikini setiap kali bercuti di pantai. Lisa dalam satu...

Spotlight

Selebriti popular Indonesia, Raffi Ahmad mahu menjual jet peribadinya yang dibeli sekitar setahun lalu telah berjaya menarik perhatian ramai. Menerusi hantaran yang dimuat naik...

Lokal

Jenazah pendaki Malaysia Everest 2023 (ME2023), Allahyarham Awang Askandar Ampuan Yaacub selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Benoni, Papar petang tadi. Menurut laporan...

Advertisement