Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

“Ini Adalah Pilihan Jiwa Dan Hati..”- Model Terkenal Perancis, Marine El Himer Peluk Islam

Bintang rancangan televisyen dan model terkenal Perancis, Marine El Himer dengan bangganya mengumumkan dia kini memeluk Islam. Detik-detik bersejarah hari bahagianya itu diumumkan menerusi laman Instagram miliknya.

Marine berkata, dia sudah lama memeluk Islam sejak beberapa bulan lalu, naun tidak membuat pendedahan kepada umum sehinggalah pada minggu lalu.

Melihat kepada hantaran dibuatnya di laman Instagram, Marine berkongsi detik dia mengucap kalimah syahadah di hadapan imam di dalam sebuah masjid.

View this post on Instagram

Advertisement. Scroll to continue reading.

A post shared by 🇫🇷 🇲🇦🇪🇬 MARINE EL HIMER (@marinelhimer)

Dalam hantaran tersebut, Marine turut meluahkan isi hatinya mengenai kisah penghijrahannya.

“Terdapat jalan yang perlu anda lalui sendirian. Tiada kawan, tiada keluarga, tiada pasangan. Hanya awak dan Allah. Sebahagian daripada anda mengetahuinya tapi masih ramai yang bertanya soalan tentang penghijrahan ini.
“Walaupun saya berasa terpelihara setelah berhijrah, saya tidak pernah mengisytiharkannya secara rasmi bahawa saya sudah memeluk Islam beberapa bulan yang lalu,”tulisnya.

Dalam masa sama, Marine memberitahu keputusan yang dibuat untuk memeluk Islam itu adalah pilihan jiwa dan hatinya sendiri. Malah, dia turut menegaskan setiap orang mempunyai hak dan kebebasan untuk menukar agama lain.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Selain itu, Marine juga memberitahu dia tidak malu untuk menukar agama dengan memilih Islam sebagai pilihannya. Model berketurunan Maghribi-Mesir ini menegaskan Islam dapat memberi ketenangan fikiran, hati dan jiwanya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Berita penghijrahannya itu diterima baik di kalangan peminat di mana rata-rata mengucap tahniah kerana berani berhijrah di saat sedang berada di puncak populariti sebagai seorang model dan influencer terkenal selain mempunyai pengikut di laman Instagram lebih 1.5 juta.

Sekadar info, Marine dilahirkan pada Julai 1993 di Bordeaux, selatan Perancis dan mempunyai saudara kembar bernama Oceane El Himer.

Sumber: Siasat, Instagram @marinelhimer

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Written By

Jadi diri sendiri

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Anggota polis berpangkat Lans yang didakwa menembak isterinya, Safsufarnisya Salleh, 27 dengan lebih dari lima tembakan meminta agar dibawa ke pusara allahyarham. Permintaan itu...

Dunia

Demi konten dan perhatian, sesetengah orang sanggup melanggar larangan yang telah ditetapkan agama sedangkan dia sedar bahawa apa yang dilakukan adalah berdosa. Demi konten...

Spotlight

Sebelum ini, kecoh di media sosial apabila nama pelawak Indonsia iaitu Daus Mini didakwa curang belakang isterinya, Shelvie Hana Wijaya. Pun begitu, segalanya berubah...

Lokal

Kumpulan Bunkface mempersembahkan lagu rasmi Malaysia Madani buat kali pertama dalam program dialog anak muda Temu Anwar di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC), Kuala...

Advertisement