Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

“Ini Adalah Pilihan Jiwa Dan Hati..”- Model Terkenal Perancis, Marine El Himer Peluk Islam

Bintang rancangan televisyen dan model terkenal Perancis, Marine El Himer dengan bangganya mengumumkan dia kini memeluk Islam. Detik-detik bersejarah hari bahagianya itu diumumkan menerusi laman Instagram miliknya.

Marine berkata, dia sudah lama memeluk Islam sejak beberapa bulan lalu, naun tidak membuat pendedahan kepada umum sehinggalah pada minggu lalu.

Melihat kepada hantaran dibuatnya di laman Instagram, Marine berkongsi detik dia mengucap kalimah syahadah di hadapan imam di dalam sebuah masjid.

View this post on Instagram

Advertisement. Scroll to continue reading.

A post shared by 🇫🇷 🇲🇦🇪🇬 MARINE EL HIMER (@marinelhimer)

Dalam hantaran tersebut, Marine turut meluahkan isi hatinya mengenai kisah penghijrahannya.

“Terdapat jalan yang perlu anda lalui sendirian. Tiada kawan, tiada keluarga, tiada pasangan. Hanya awak dan Allah. Sebahagian daripada anda mengetahuinya tapi masih ramai yang bertanya soalan tentang penghijrahan ini.
“Walaupun saya berasa terpelihara setelah berhijrah, saya tidak pernah mengisytiharkannya secara rasmi bahawa saya sudah memeluk Islam beberapa bulan yang lalu,”tulisnya.

Dalam masa sama, Marine memberitahu keputusan yang dibuat untuk memeluk Islam itu adalah pilihan jiwa dan hatinya sendiri. Malah, dia turut menegaskan setiap orang mempunyai hak dan kebebasan untuk menukar agama lain.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Selain itu, Marine juga memberitahu dia tidak malu untuk menukar agama dengan memilih Islam sebagai pilihannya. Model berketurunan Maghribi-Mesir ini menegaskan Islam dapat memberi ketenangan fikiran, hati dan jiwanya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Berita penghijrahannya itu diterima baik di kalangan peminat di mana rata-rata mengucap tahniah kerana berani berhijrah di saat sedang berada di puncak populariti sebagai seorang model dan influencer terkenal selain mempunyai pengikut di laman Instagram lebih 1.5 juta.

Sekadar info, Marine dilahirkan pada Julai 1993 di Bordeaux, selatan Perancis dan mempunyai saudara kembar bernama Oceane El Himer.

Sumber: Siasat, Instagram @marinelhimer

 

Advertisement. Scroll to continue reading.
+ posts

Berdiam tidak semestinya salah. Lantang tidak semestinya benar. Jaga hati, jangan sampai terguris perasaan.

Farah Nadia
Ditulis oleh Farah Nadia

Berdiam tidak semestinya salah. Lantang tidak semestinya benar. Jaga hati, jangan sampai terguris perasaan.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Nasional

Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT) iktiraf dan hargai peranan media dalam menterjemahkan agenda utama KPKT. Menterinya, Nga Kor Ming berkata, kementeriannya melancarkan Anugerah...

Sukan

Pemain berdarah Malaysia-England, Ethan Wheatley semakin membina nama di pentas antarabangsa dan kini mula menjalani latihan bersama skuad utama Manchester United (MU). Menurut laporan...

Lokal

Aktivis Thilaga Sulathireh menganggap muzik video raya Datuk Seri Aliff Syukri masih tidak melanggar undang-undang sekali gus mempersoal tindakan Suruhanjaya Komunikasi Multimedia Malaysia (SKMM),...

Lokal

Sabah Electricity Sdn Bhd (SESB) menganggarkan kerugian melebihi RM40 juta akibat kebakaran yang berlaku di gudang penyimpanan kabel elektrik milik syarikat utiliti itu di...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd