Connect with us

Hi, what are you looking for?

Barat

“Ini Adalah Pilihan Jiwa Dan Hati..”- Model Terkenal Perancis, Marine El Himer Peluk Islam

Bintang rancangan televisyen dan model terkenal Perancis, Marine El Himer dengan bangganya mengumumkan dia kini memeluk Islam. Detik-detik bersejarah hari bahagianya itu diumumkan menerusi laman Instagram miliknya.

Marine berkata, dia sudah lama memeluk Islam sejak beberapa bulan lalu, naun tidak membuat pendedahan kepada umum sehinggalah pada minggu lalu.

Melihat kepada hantaran dibuatnya di laman Instagram, Marine berkongsi detik dia mengucap kalimah syahadah di hadapan imam di dalam sebuah masjid.

View this post on Instagram

Advertisement. Scroll to continue reading.

A post shared by 🇫🇷 🇲🇦🇪🇬 MARINE EL HIMER (@marinelhimer)

Dalam hantaran tersebut, Marine turut meluahkan isi hatinya mengenai kisah penghijrahannya.

“Terdapat jalan yang perlu anda lalui sendirian. Tiada kawan, tiada keluarga, tiada pasangan. Hanya awak dan Allah. Sebahagian daripada anda mengetahuinya tapi masih ramai yang bertanya soalan tentang penghijrahan ini.
“Walaupun saya berasa terpelihara setelah berhijrah, saya tidak pernah mengisytiharkannya secara rasmi bahawa saya sudah memeluk Islam beberapa bulan yang lalu,”tulisnya.

Dalam masa sama, Marine memberitahu keputusan yang dibuat untuk memeluk Islam itu adalah pilihan jiwa dan hatinya sendiri. Malah, dia turut menegaskan setiap orang mempunyai hak dan kebebasan untuk menukar agama lain.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Selain itu, Marine juga memberitahu dia tidak malu untuk menukar agama dengan memilih Islam sebagai pilihannya. Model berketurunan Maghribi-Mesir ini menegaskan Islam dapat memberi ketenangan fikiran, hati dan jiwanya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Berita penghijrahannya itu diterima baik di kalangan peminat di mana rata-rata mengucap tahniah kerana berani berhijrah di saat sedang berada di puncak populariti sebagai seorang model dan influencer terkenal selain mempunyai pengikut di laman Instagram lebih 1.5 juta.

Sekadar info, Marine dilahirkan pada Julai 1993 di Bordeaux, selatan Perancis dan mempunyai saudara kembar bernama Oceane El Himer.

Sumber: Siasat, Instagram @marinelhimer

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Barat

Seorang bekas Miss Croatia dikenali Ivana Knoll dikritik warganet kerana berpakaian tidak sopan di sekitar ibu kota Qatar, Doha pada minggu ini selepas dia...

Barat

Bekas pemain bola sepak Amerika Syarikat (AS), DaMarcus Beasley membuat sebanyak 126 penampilan untuk negaranya sejak tahun 2001 hingga 2017. Malah, dia juga pernah...

Barat

Penyanyi rap sensasi, Kanye West atau kini dikenali Ye sekali lagi mencetuskan kontroversi apabila bekas pekerja mendedahkan dia pernah menunjukkan gambar bogel bekas isterinya,...

Indonesia

Penyanyi Indonesia, Tegar Septian meluahkan kekecewaan apabila sekali lagi menjadi mangsa tuduhan netizen apabila mereka mengatakan dia sering membazir masa keluar melepak. Tindakannya yang...

Advertisement