Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

“Hantar Lokasi” – Mark Zuckerberg Tak Gentar Elon Musk Ajak Bertinju

Baru-baru ini, Elon Musk mendedahkan di laman Twitter mengenai khabar angin yang tidak berasas bahawa Meta tidak lama lagi akan melancarkan sebuah aplikasi yang memberi saingan kuat yang dikenali sebagai Threads.

Ketua pegawai produk META, Chris Cox menyifatkan Projek 92 sebagai “tindak balas kami kepada Twitter” dan menyebut bahawa ia akan membolehkan pengguna Instagram memindahkan pengikut dan maklumat pengguna mereka secara automatik terus ke aplikasi baharu.

Susulan itu, Musk memberitahu bahawa pelancaran platform sedemikian akan meletakkan bumi secara eksklusif di hujung jari Zuck tanpa pilihan lain.

Disebabkan isu itu, ada pengikut yang meminta agar Musk lebih berhati-hati dengan Zuckerberg memandangkan dia pernah mempelajari teknik pertahankan diri ju jitsu.

Bagaimanapun, Musk tidak gentar sama sekali dengan ilmu yang dimiliki Zuckerberg dan bersedia mengadakan perlawanan jika bersama pemilik Facebook tersebut.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pun begitu, enggan terus mendiamkan diri, Zuckerberg tampil bersuara menerusi IG storynya yang meminta Musk untuk menghantar lokasi ekoran perlawanan yang ingin diadakan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

Sumber: Twitter @elonmusk, @mario nawfal, Instagram @zuck

+ posts

Nur Ain
Ditulis oleh Nur Ain

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Dunia

Pengkritik Islam dan pelarian Iraq, Salwan Momika dilaporkan telah meninggal dunia dan mayatnya dijumpai di Norway pada Selasa lalu. Menurut laporan The Economic Times,...

Lokal

Aktivis dari Sabah dan Sarawak menggesa lima individu, termasuk Ketua Pemuda UMNO iaitu Dr Muhamad Akmal Saleh dilarang memasuki negeri itu kerana didakwa meningkatkan...

Sosial

Pempengaruh dan usahawan terkenal, Khairul Aming membuktikan kehebatannya sebagai anak Malaysia apabila dia dikenali oleh tukang masak di London. Menerusi satu perkongsian TikTok @christhechindian,...

Sosial

Seorang wanita ‘omputeh’ dakwa rakyat Malaysia dilayan teruk di Korea Selatan dan sangat berbeza dengan cara orang dari negara barat dilayan. Menerusi satu perkongsian...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd