Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

“Hantar Lokasi” – Mark Zuckerberg Tak Gentar Elon Musk Ajak Bertinju

Baru-baru ini, Elon Musk mendedahkan di laman Twitter mengenai khabar angin yang tidak berasas bahawa Meta tidak lama lagi akan melancarkan sebuah aplikasi yang memberi saingan kuat yang dikenali sebagai Threads.

Ketua pegawai produk META, Chris Cox menyifatkan Projek 92 sebagai “tindak balas kami kepada Twitter” dan menyebut bahawa ia akan membolehkan pengguna Instagram memindahkan pengikut dan maklumat pengguna mereka secara automatik terus ke aplikasi baharu.

Susulan itu, Musk memberitahu bahawa pelancaran platform sedemikian akan meletakkan bumi secara eksklusif di hujung jari Zuck tanpa pilihan lain.

Disebabkan isu itu, ada pengikut yang meminta agar Musk lebih berhati-hati dengan Zuckerberg memandangkan dia pernah mempelajari teknik pertahankan diri ju jitsu.

Bagaimanapun, Musk tidak gentar sama sekali dengan ilmu yang dimiliki Zuckerberg dan bersedia mengadakan perlawanan jika bersama pemilik Facebook tersebut.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pun begitu, enggan terus mendiamkan diri, Zuckerberg tampil bersuara menerusi IG storynya yang meminta Musk untuk menghantar lokasi ekoran perlawanan yang ingin diadakan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

Sumber: Twitter @elonmusk, @mario nawfal, Instagram @zuck

Nur Ain
Written By

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) memaklumkan telah bersedia untuk menghadapi segala kemungkinan yang berlaku pada masa akan datang berhubung pandemik baharu termasuk ancaman penyakit...

Sosial

Seluruh rakyat Malaysia masih berasa hiba dengan pemergian anjing pengesan milik Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) dikenali sebagai Blake yang pernah diangkat menjadi ‘hero’ tragedi Batang...

Spotlight

Pemain bola sepak terkenal dunia, Neymar dipercayai kantoi berlaku curang dengan teman wanitanya yang sarat hamil apabila tular video dirinya sedang berparti di sebuah...

Sukan

Perlawanan antara Selangor FC dan Terengganu FC semalam berakhir dengan layangan kad merah daripada pengadil kepada pemain pertahanan import Selangor FC, Yazan Al-Arab. Memetik...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.