Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lokal

Guru Wanita Jatuh Dari Tingkat 4 Sekolah Lepas Dengar Bisikan 4 Hari Berturut-Turut

Seorang guru wanita bertindak terjun dari tingkat empat bangunan sebuah sekolah jenis Kebangsaan (SJK) semalam selepas mendengar bisikan selama 4 hari berturut-turut.

Menerusi laporan dari Harian Metro, guru wanita berusia 28 tahun itu telah terjun dari tingkat tersebut sekitar jam 1 petang. Mujur tiada sebarang kemalangan jiwa direkodkan apabila dia hanya mengalami  luka, bengkak dan lebam pada bahagian muka selain calar di siku kiri.

Telah dikejarkan ke hospital

Ketua Polis Daerah Kuantan, Asisten Komisioner Wan Mohd Zahari Wan Busu berkata, wanita terbabit dibawa ke Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA), di sini, bagi menerima rawatan kecemasan.

“Saksi menyatakan melihat wanita berkenaan berada di tingkat empat sekolah dan berada di bahagian luar penghadang bangunan seperti ingin terjun.
“Saksi menyatakan terdapat seorang guru perempuan lain cuba memujuknya daripada terjun namun gagal,” katanya.

Memang ada sejarah pesakit psikiatri

Menurut saksi lagi, guru tersebut sebelum ini memang pernah menerima rawatan dan masih dalam pemantauan sebagai pesakit psikiatri di HTAA dan Hospital Universiti Islam Antarabangsa (IIUM).

Advertisement. Scroll to continue reading.

Daripada maklumat diperoleh, wanita terbabit masih belum berkahwin dan kini bertugas sebagai pengajar di kelas pra di sekolah terbabit.

“Hasil temubual dengan mangsa yang berada dalam keadaan separa sedar menyatakan dia tidak tahu kejadian yang berlaku dan hanya mendengar suara halus dalam tempoh empat hari berturut-turut supaya terjun dari bangunan sekolah.
“Dia juga menyatakan tidak tahu bagaimana boleh berada di Zon Merah HTAA,” katanya.

Wan Mohd Zahari juga mencadangkan agar kes dirujuk kepada pihak HTAA memandangkan mangsa adalah pesakit psikiatri di hospital tersebut dan masih lagi dalam pemantauan.

Sumber: Harian Metro (Khairulmizan Yahya)

Advertisement. Scroll to continue reading.

Written By

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Anggota polis berpangkat Lans yang didakwa menembak isterinya, Safsufarnisya Salleh, 27 dengan lebih dari lima tembakan meminta agar dibawa ke pusara allahyarham. Permintaan itu...

Dunia

Demi konten dan perhatian, sesetengah orang sanggup melanggar larangan yang telah ditetapkan agama sedangkan dia sedar bahawa apa yang dilakukan adalah berdosa. Demi konten...

Spotlight

Sebelum ini, kecoh di media sosial apabila nama pelawak Indonsia iaitu Daus Mini didakwa curang belakang isterinya, Shelvie Hana Wijaya. Pun begitu, segalanya berubah...

Spotlight

Kereta pengarah dan penulis skrip filem kontroversi Mentega Terbang, Mohd Khairi Anwar Jailani serta pelakon karya tersebut disimbah cat dan bahan asid hari ini....

Advertisement