Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dunia

Gara-Gara Terlalu Cantik, Perompak Ajak Mangsa Keluar ‘Dating’

Seorang lelaki telah ditahan  selepas disyaki melakukan rompakan bersenjata di sebuah kediaman di Indianapolis namun, sempat menambah mangsa sebagai kenalan di Facebook demi mengajak mangsa untuk keluar ‘dating’ kerana terlalu cantik.

Menurut laporan Harian Metro, menceritakan kembali kejadian tersebut, suspek, Damien Boyce telah merompak wang tunai AS$100 (kira-kira RM468) milik mangsa yang dikenali sebagai Amber Beraun ketika sedang sedang menyemak suratnya.

gambar hiasan

Sebaik sahaja Boyce melarikan sejumlah wang tersebut dengan menaiki basikal, dia memberitahu kepada Beraun akan menggantikan wang tersebut.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Tidak lama kemudian, Beraun telah menerima mesej Facebook daripada Boyce memberitahunya bahawa dia ingin berjumpa dengannya.

“Lihat saya akan membayar kembali wang anda, ia adalah cara untuk bertemu tetapi anda terlalu cantik untuk dirompak,” katanya.

Boyce telah ditahan pada Rabu oleh pihak berkuasa kerana melakukan rompakan bersenjata malah, didakwa memiliki pistol sebagai penjenayah.

“Dia (Boyce) benar-benar cuba merompak barang-barang saya sendiri, tetapi dia menghilangkan rasa selamat saya dari rumah saya sendiri,” kata Beraun.

Sumber: Harian Metro 

Advertisement. Scroll to continue reading.
+ posts

Nur Ain
Ditulis oleh Nur Ain

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Agensi Pengurusan Bencana Negara (NADMA) melaporkan kematian seorang kanak-kanak berusia tiga tahun telah meninggal dunia akibat strok haba. Foto : Berita Harian Menerusi laporan...

Nasional

Golongan asnaf di Pulau Pinang menerima sumbangan daripada Menteri Sumber Manusia (KESUMA), Steven Sim Chee Keong, hari ini. Steven Sim yang juga Ahli Parlimen...

Dunia

Perbadanan McDonald’s mengumumkan akan membeli semula 225 restoran McDonald’s di Israel daripada Alonyal selepas perniagaan francais tersebut terjejas akibat gesaan boikot berpunca perang antara...

Nasional

Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) umum agihan dividen Skim Simpanan Pendidikan Nasional (Simpan SSPN) bagi tahun 2023 adalah sebanyak 3.60 peratus membabitkan anggaran...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd