Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

Gadis Raih ‘Golden Buzzer’ Dapat Perhatian Jokowi, Siap Nyanyi Di Istana

Umum sedia maklum seorang gadis dari Indonesia, Putri Ariani yang baru sahaja berusia 17 tahun yang telah berjaya membuka mata dunia apabila dia berjaya menerima ‘Golden Buzzer’ menerusi rancangan America’s Got Talent daripada juri, Simon Cowell, baru-baru ini.

Susulan itu, menerusi sebuah hantaran yang dimuat naik oleh Presiden Republik Indonesia, Joko Widodo atau lebih mesra disapa Jokowi telah menjemput Putri untuk mengunjungi istananya telah berjaya menarik perhatian ramai.

View this post on Instagram

A post shared by Joko Widodo (@jokowi)

Advertisement. Scroll to continue reading.

Difahamkan juga, Putri turut mempersembahkan dua lagu ciptaannya sambil iringan Piano yang dimainkan sendiri bersebelahan dengan Jokowi.

“Penyanyi kebanggaan kita, Putri Ariani, bertandang ke istana siang tadi. Dia datang bersama kedua orang tuanya.
“Diperlihatkannya kepada saya tombol golden buzzer yang didapatnya dari juri America’s Got Talent 2023 di Amerika Syarikat. Putri juga menyanyikan dua lagu ciptaannya dengan iringan piano yang dimainkannya sendiri.

“Dalam waktu dekat, Putri Ariani akan berangkat ke Amerika Syarikat kerana terlibat dalam pertandingan tersebut pada bulan Ogos akan datang. Dari Tanah Air, saya dan seluruh rakyat tentu akan menyokongnya dengan sepenuh hati,” katanya.

Terdahulu, Putri yang juga mengalami kecacatan penglihatan (buta) telah berjaya membuka mata dunia apabila dia berjaya menerima ‘Golden Buzzer’ menerusi rancangan America’s Got Talent daripada juri, Simon Cowell.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: Instagram @Jokowi

Nur Ain
Ditulis oleh Nur Ain

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Nasional

Kerajaan bersetuju melaksanakan Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) 3.0 dengan konsep dan format baharu di bawah Kementerian Pertahanan (MINDEF). Menteri Pertahanan, Datuk Seri Mohamed...

Lokal

Seramai 45 orang termasuk tujuh kanak-kanak dilaporkan terperangkap dalam kejadian kepala air ketika pertandingan memancing di sebuah kolam berhampiran Kampung Longob, Jalan Tandek, Kota...

Spotlight

Ahli gusti profesional, John Cena mengumumkan akan bersara daripada sukan yang diminatinya, WWE pada tahun depan selepas dua dekad terlibat dalam gelanggang tersebut. Menerusi...

Politik

Perikatan Nasional (PN) menang majoriti dan berjaya mengekalkan penguasaan di Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Bakap dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) kawasan itu. PN Menang...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd