Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

Foto Peribadi Tersebar, Persatuan Peminat Tuntut Agensi Lindungi Jennie BP

Sejak beberapa minggu kebelakangan ini, gambar-gambar peribadi milik Jennie Blackpink dilihat telah tersebar di media sosial.

Ada diantaranya gambar dia dan salah seorang anggota kumpulan BTS, V turut menjadi bualan dan seakan mengiyakan lagi khabar angin bahawa mereka sememangnya pasangan kekasih.

Privasi mulai diganggu

Walau bagaimanapun, peminat Jennie lebih risaukan akan keselamatan penyanyi kesayangan mereka itu memandangkan privasinya mulai diganggu individu tidak bertanggungjawab.

Peminat minta agensi bertindak

Menerusi laporan dari Kimchi Daily, meskipun perkara tersebut serius, namun kedua-dua agensi yang terlibat iaitu YG Entertainment dan Big Hit Music dilihat hanya mendiamkan diri.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Oleh itu,  persatuan peminat terbesar Jennie seperti Jennie DC Gallery, CHINA JENNIE BAR dan beberapa lagi telah menubuhkan ‘Jennie Global Fan Union’ dan mengeluarkan kenyataan meminta YG Entertainment segera memberi maklum balas rasmi mengenai hal tersebut.

Advertisement. Scroll to continue reading.
“Sejak beberapa minggu ini, kami sering berkomunikasi betapa seriusnya ini kepada YG Entertainment dan wakil berkaitan tentang perlindungan peribadi buat Jennie, namun permintaan peminat menemui kegagalan.
Tak pasti apa niat individu tersebut, namun foto mula tersebar dan ramai yang mengambilnya secara buruk. Ini ialah pelanggaran privasi dan isu fitnah yang perlu diberikan respon secara undang-undang oleh YG Entertainment.
Kerana kami tahu mengenai isu ini yang sensitif, agak sukar untuk menjangkakan tindakan pantas dan keputusan serta-merta. Pun begitu, pilihan YG Entertainment untuk kekal diam agak sukar untuk difahami. Kami hanya mahukan mereka untuk memberikan respon rasmi untuk menjelaskan posisi syarikat untuk melindungi artis mereka. Kami meminta notis tindakan undang-undang rasmi buat sesiapa yang menggunakan isu ini untuk menyebabkan kerosakan buat Jennie, menyebarkan berita palsu dan fitnah.
Adalah tugas lahiriah syarikat untuk melindungi artis. Kami berharap agar anda menerima permintaan peminat kali ini.”

Melalui kenyataan media itu, mereka merasakan kejadian tersebut telah menimbulkan khabar angin tidak berasas dan boleh menjejaskan kehidupan seharian Jennie serta individu di sekelilingnya.

Walaupun setakat ini pihak persatuan peminat belum mengetahui siapa dalang disebalik perkara tersebut berlaku, namun mereka dengan tegas menggesa agar agensi segera bertindak bagi melindungi penyanyi terbabit.

Buat masa ini, Blackpink baru sahaja meriliskan album penuh kedua mereka iaitu ‘BORN PINK’.

Sumber: Kimchi Daily , Twitter @JennieDCGallery

Advertisement. Scroll to continue reading.

Siti Hajar
Written By

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) memaklumkan telah bersedia untuk menghadapi segala kemungkinan yang berlaku pada masa akan datang berhubung pandemik baharu termasuk ancaman penyakit...

Sosial

Seluruh rakyat Malaysia masih berasa hiba dengan pemergian anjing pengesan milik Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) dikenali sebagai Blake yang pernah diangkat menjadi ‘hero’ tragedi Batang...

Spotlight

Pemain bola sepak terkenal dunia, Neymar dipercayai kantoi berlaku curang dengan teman wanitanya yang sarat hamil apabila tular video dirinya sedang berparti di sebuah...

Sukan

Perlawanan antara Selangor FC dan Terengganu FC semalam berakhir dengan layangan kad merah daripada pengadil kepada pemain pertahanan import Selangor FC, Yazan Al-Arab. Memetik...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.