Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

Foto Peribadi Tersebar, Persatuan Peminat Tuntut Agensi Lindungi Jennie BP

Sejak beberapa minggu kebelakangan ini, gambar-gambar peribadi milik Jennie Blackpink dilihat telah tersebar di media sosial.

Ada diantaranya gambar dia dan salah seorang anggota kumpulan BTS, V turut menjadi bualan dan seakan mengiyakan lagi khabar angin bahawa mereka sememangnya pasangan kekasih.

Privasi mulai diganggu

Walau bagaimanapun, peminat Jennie lebih risaukan akan keselamatan penyanyi kesayangan mereka itu memandangkan privasinya mulai diganggu individu tidak bertanggungjawab.

Peminat minta agensi bertindak

Menerusi laporan dari Kimchi Daily, meskipun perkara tersebut serius, namun kedua-dua agensi yang terlibat iaitu YG Entertainment dan Big Hit Music dilihat hanya mendiamkan diri.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Oleh itu,  persatuan peminat terbesar Jennie seperti Jennie DC Gallery, CHINA JENNIE BAR dan beberapa lagi telah menubuhkan ‘Jennie Global Fan Union’ dan mengeluarkan kenyataan meminta YG Entertainment segera memberi maklum balas rasmi mengenai hal tersebut.

Advertisement. Scroll to continue reading.
“Sejak beberapa minggu ini, kami sering berkomunikasi betapa seriusnya ini kepada YG Entertainment dan wakil berkaitan tentang perlindungan peribadi buat Jennie, namun permintaan peminat menemui kegagalan.
Tak pasti apa niat individu tersebut, namun foto mula tersebar dan ramai yang mengambilnya secara buruk. Ini ialah pelanggaran privasi dan isu fitnah yang perlu diberikan respon secara undang-undang oleh YG Entertainment.
Kerana kami tahu mengenai isu ini yang sensitif, agak sukar untuk menjangkakan tindakan pantas dan keputusan serta-merta. Pun begitu, pilihan YG Entertainment untuk kekal diam agak sukar untuk difahami. Kami hanya mahukan mereka untuk memberikan respon rasmi untuk menjelaskan posisi syarikat untuk melindungi artis mereka. Kami meminta notis tindakan undang-undang rasmi buat sesiapa yang menggunakan isu ini untuk menyebabkan kerosakan buat Jennie, menyebarkan berita palsu dan fitnah.
Adalah tugas lahiriah syarikat untuk melindungi artis. Kami berharap agar anda menerima permintaan peminat kali ini.”

Melalui kenyataan media itu, mereka merasakan kejadian tersebut telah menimbulkan khabar angin tidak berasas dan boleh menjejaskan kehidupan seharian Jennie serta individu di sekelilingnya.

Walaupun setakat ini pihak persatuan peminat belum mengetahui siapa dalang disebalik perkara tersebut berlaku, namun mereka dengan tegas menggesa agar agensi segera bertindak bagi melindungi penyanyi terbabit.

Buat masa ini, Blackpink baru sahaja meriliskan album penuh kedua mereka iaitu ‘BORN PINK’.

Sumber: Kimchi Daily , Twitter @JennieDCGallery

Advertisement. Scroll to continue reading.

Siti Hajar
Ditulis oleh

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Filem

Filem Vina: Sebelum 7 Hari berjaya mendapat sambutan yang meluas apabila meraih 4 juta tontonan setelah 12 hari ditayangkan di Indonesia. Perkara itu dimaklumkan...

Dunia

Presiden Iran Ebrahim Raisi dilaporkan meninggal dunia selepas helikopter dinaiki beliau terhempas di kawasan pergunungan di barat laut Iran. Memetik laporan CNN World, perkara...

Spotlight

Skandal seks terbesar dunia hiburan Korea Selatan, Burning Sun kembali mencuri perhatian apabila sebuah dokumentari khas menceritakan secara terperinci mengenai jenayah itu dimuat naik...

Lokal

Seramai 15 individu yang terbabit aktiviti masak mi segera di kawasan stesen minyak di Genting Highlands baru-baru ini ditahan polis pada Ahad. Memetik laporan...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd